Diyanet duyurdu: Umrecilerin paraları iade edilecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı, umre vizeleri alınan ve turları iptal edilen umre yolcularının paralarının iade edileceğini duyurdu.

GÜNDEM 27.03.2020, 09:49
Diyanet duyurdu: Umrecilerin paraları iade edilecek!

Suudi Arabistan, hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle umre ziyaretlerini geçici olarak askıya aldı ve umre ziyaretlerini geçici olarak durdurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, internet sitesi üzerinden 2020 yılı hac ödemelerine ilişkin açıklamada bulundu. 

Açıklama, "Hac Ödemeleri İkinci Bir Duyuruya Kadar Ertelenmiştir" başlığıyla yayımlandı.

Söz konusu duyuruda, 2'nci ve 3'üncü taksit ödemelerine ilişkin, "2020 yılında hacca gitmek üzere kesin kayıt yaptırıp ilk taksit ödemelerini yaparak 2'nci ve 3'üncü taksit ödemelerini henüz yapmayan hacı adaylarımızın taksit ödemeleri ve hac ile ilgili iş ve işlemler ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir. Hac ile ilgili iş ve işlemler de (hacı adaylarımızın eğitimleri, valiz, kitap, malzeme dağıtımı, görevli seçimi ve eğitimi gibi konular) ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

Öte yandan, umre turları iptal edilen umrecilere ücret iade işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin bir duyuru da yayımlandı. 

Yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmak ve yayılmasını engellemek için umre turlarının ileri bir tarihe ertelenmesi nedeniyle bazı kafilelerin umre vizelerinin iptal edilmek zorunda kalındığı kaydedildi. 

Duyuruda, umre vizeleri alınan ve turları iptal edilen umre yolcularının paralarının iade edileceği belirtilirken, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde umreye gidemeyen umrecilerin para iadelerinin IBAN hesabına aktarılması için talep ekranı açıldı.

Yorumlar (0)