Diyanet: Büyük günah işledi diye din görevlisi göndermedik

Diyanet yetkilileri, kendisini peygamber olarak nitelendiren kişilerin büyük günah işlediklerini, bu sebeple "sahte peygamber" olarak tanınan İskender Erol Evrenosoğlu'nun cenazesine din görevlisi göndermediklerini bildirdi.

GÜNDEM 29.11.2019, 09:01 29.11.2019, 09:02
Diyanet: Büyük günah işledi diye din görevlisi göndermedik

ABD'de 5 gün önce hayatını kaybeden ve "sahte peygamber" olarak tanınan İskender Erol Evrenosoğlu (86) için Bursa'da gerçekleştirilen cenaze törenine ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde, Evrenosoğlu'nun cenaze namazını kendi elemanlarının kıldırdığı öğrenildi. Mahkeme kararıyla kapatılan Medeniyet İrfan Hayır Refah Vakfı'nın (MİHR) başkanlık görevini yürüten ve "sahte peygamber" olarak tanınan Evrenesoğlu'nun cenazesindeki kalabalık sosyal medyayı karıştırdı. 

Diyanet yetkilileri, Kuran'ı Kerim'de de ifade edildiği gibi son Peygamber'in Hz. Muhammed olduğunu ve kendisini daha sonra peygamber olarak nitelendiren kişilerin büyük günah işlediklerine dikkat çekerek, bu sebeple cenazeye din görevlisi göndermediklerini duyurdu. 

"Şirke yakın büyük bir günahtır"

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Coşkun'dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Prof. Dr. Coşkun, kendisini peygamber olarak adlandıran kişilerin cenaze namazlarının kılınamayacağını kaydederek, "Sahte peygamberlik, şirke yakın büyük bir günahtır. Diyanet doğru yapmış." ifadesini kullandı.

İskender Erol Evrenosoğlu kimdir?

İskender Erol Evrenosoğlu, 1933 yıIında Bursa'da dünyaya geldi. Evrenosoğlu, kendisine vahiy geldiğini ve "Risalet Nurları" isimli kitabın Allah tarafından yazdırıldığını iddia etmesiyle biliniyordu. 1990’lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) göç eden Evrenosoğlu, vakıf kurarak televizyon ve çeşitli yayınlarla Türkiye’de faaliyetlerini sürdürdü.

Medeniyet İrfan Hayır Refah Vakfı’nın (MİHR) kurucusu olan Evrenosoğlu’nun Kur’anı Kerim meali ve tefsir yayını yapan 5 internet sitesi, sakıncalı olduğu gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2019 yılının Ocak ayında kapatılmıştı. Evrenosoğlu, kamuoyunda "sahte peygamber" olarak biliniyordu.

Yorumlar (0)