Diyanet Başkanı Erbaş: Tedbirlere en çok camilerde uyuldu 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir sahur programında salgın döneminde cemaatler ve camiler hakkında açıklamalarda bulundu, bayram namazı hakkında bilgilendirme yaptı. 

GÜNDEM 12.05.2021, 17:59
Diyanet Başkanı Erbaş: Tedbirlere en çok camilerde uyuldu 

Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Ali Erbaş, bu gece yapılan son sahur münasebetiyle bir kanalın sahur programına katıldı. Program sırasında bayram namazının saatini açıklarken aynı zamanda salgın döneminde cami ve cemaatlerin tedbirlerine de değindi. Erbaş, özellikle tam kapanma döneminde salgın tedbirlerine en çok camilerde uyulduğunu belirtti.

Ramazan ayında olmasına karşın camiler, 29 Nisan 2021’den bu yana bomboştu. Büyük oranda azaltılan cemaat sayısı, itikafa girmenin yasaklanması gibi durumlar salgının camilerdeki bulaş oranını düşürdü. Aynı zamanda camiye gelen cemaatin sürekli maske kullanması ve mesafe kuralına uyması da Erbaş’ın dediklerini destekler nitelikteydi.

“Cemaatimize ve hocalarımıza tedbirlere uydukları için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuşan Erbaş, bayram namazının eda edileceğini belirtti.



Bayram namazı camilerde kılınacak

Prof. Dr. Ali Erbaş, bayram namazının camilerde kılınmasının serbest olduğunu ifade ederken şunları ekledi: “Namazı camilerimizde kılmak serbest fakat elbette ki tedbirlere uyarak. Maske ve mesafe kuralına uymamız gerekiyor. Mesafeli şekilde namaz kılınacağı için de mümkün olduğunca az kişi caminin içine alınacak. Açık alanlarda namaz kılan cemaatimiz de maske ve mesafe kuralına dikkat etsinler.”

Erbaş, salgın tedbirleri kapsamında, namaz kılan kişilerin hızlı şekilde eve dönmeleri ve bir yeri ziyaret etmemeleri konusunda da uyardı. 

Yorumlar (0)