Diyanet, Atatürk'ü şükranla yad etti...

Büyük Zafer "30 Ağustos Zafer Bayramı"nın 98'inci yıl dönümü münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı mesaj yayımladı.

GÜNDEM 30.08.2020, 12:44 30.08.2020, 14:13
Diyanet, Atatürk'ü şükranla yad etti...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Büyük Zafer sebebiyle yayımladığı mesajda 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın, asil milletin asla esir edilemeyeceğinin, semaları süsleyen şanlı bayrağın asla indirilemeyeceğinin ve gök kubbeyi çınlatan ezan seslerinin asla dindirilemeyeceğinin bütün dünyaya ilan edildiği bir diriliş fermanı olduğunun altını çizdi.

"Bu zafer; salih amel, sağlam iman ve güzel ahlakı kuşanarak yeryüzünde barış, huzur ve adaletin egemen olması maksadıyla iman, din, vatan, millet ve mukaddesat uğruna canını feda edenlerin, tarih sahnesinde ölümsüzleştikleri eşsiz bir destantır" denilen mesajda 30 Ağustos Zaferi'nin büyük bir inancın, fedakarlığın, umudun, azmin ve yeniden dirilişin sembolü olduğu vurgulandı.

30 Ağustos Zaferi'nin herkese önemli görev ve sorumluluklar yüklediğinin altı çizilen açıklamada, bu coğrafyada bir asır önce nelerin yaşandığını, niçin İstiklal mücadelesinin yapıldığını ve nihayetinde zaferin nasıl elde edildiğini bütün yönleriyle derinlemesine okumanın, zaferin arka planındaki yüksek inanç, şuur, teslimiyet, ruh ve manayı anlayıp kavramanın, uğruna milli mücadele verilen değerleri diri tutup gelecek nesillere anlatmanın önemli bir görev olduğu belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının mesajında, "Birlik ve beraberlik duygularını pekiştirerek ortak değerler etrafında birleşmenin, bu değerleri koruyan ve yaşatan bilinç taşımanın, her zaman devletin ve milletin refah ve huzuru için çaba sarf etmenin, bu cennet vatanda yaşayanların düne, bugüne ve yarına karşı en büyük sorumluluğudur" denilerek, 30 Ağustos Zaferi'nin milletçe kenetlenildiğinde, azim, sabır, şuur ve kararlılıkla mücadele edildiğinde bütün zorlukların üstesinden gelineceğinin en açık göstergesi olduğu kaydedildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının mesajı şu şekilde sonlandı:

"Cumhuriyetin kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını şükran ve minnetle yad ediyoruz. Tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyoruz."

Yorumlar (0)