Diyanet, 5 bin personel alacak!

5 bin sözleşmeli personel, Diyanet İşleri Başkanlığına istihdam edilecek. 

GÜNDEM 25.09.2020, 17:40 27.09.2020, 23:37
Diyanet, 5 bin personel alacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı, 5 bin sözleşmeli personel alacak. 

Diyanet tarafından yapılan açıklamada, taşrada boş durumda olan sözleşmeli pozisyonlara 4-B sözleşmeli müezzin-kayyım, imam-hatip ve Kur'an-ı Kerim kursu öğreticisi istihdam edileceği bildirildi. Söz konusu istihdam için 2018 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) puan sırasının baz alınacağı ifade edildi. 

Açıklamaya göre; 100 müezzin-kayyım, 3 bin 500 imam-hatip ve 1.400 Kur'an-ı Kerim kursu öğreticisi istihdam edilecek. Her grup için duyurulan boş pozisyon sayısının üç katı kadar adayın sözlü sınava davet edileceği bildirildi. 

İmam-hatiplerin 1.500'ü ile Kur'an-ı Kerim kursu öğreticilerinin 1.300'ünün, İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan kişiler arasından seçileceği açıklandı. 

Gerekli koşulları sağlayan kişilerin "sinav.diyanet.gov.tr" aracılığıyla söz konusu kadrolar için başvuruda bulunabilecekleri ifade edildi. Başvuruların, 6 Ekim-20 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirileceği kaydedildi. 

Sözlü sınav hangi illerde yapılacak?

Sözlü sınavın yapılacağı iller şu şekilde:

Antalya,

Bolu, 

Diyarbakır,

Elazığ,

Kayseri,

Kastamonu,

Tekirdağ,

Trabzon, 

Şanlıurfa,

Van,

Ankara, 

Bursa,

Denizli,

Erzurum, 

İzmir, 

Konya, 

Manisa, 

İstanbul,

Samsun, 

Rize.

Sözlü sınav tarihi, başvuruların tamamlanmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesi üzerinden duyurulacak. 

Yorumlar (0)