Diyabetli çocuklara şeker ölçüm cihazı: Bakan Yanık duyurdu

Sosyal destek alan ailelerdeki TİP-1 diyabet teşhisi konulmuş çocuklara şeker ölçüm cihazı ücretsiz bir şekilde verilecek. Aile Bakanı Derya Yanık, söz konusu cihaz için başvuruların başladığını açıkladı.

GÜNDEM 06.01.2023, 09:50 07.01.2023, 15:00
Diyabetli çocuklara şeker ölçüm cihazı: Bakan Yanık duyurdu

Sosyal yardım alan ailelerdeki, TİP-1 diyabet tanısı bulunan çocukların kullandığı şeker ölçüm cihazı için başvuruların alınmaya başladığını aktaran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Çalışmalarımızı yaptık. Bu noktada belirli ailelere bu desteği sağlayacağız” dedi.

“Saha çalışmaları yaptık, programı belirledik”

Buna göre, yapılacak destek çerçevesinde TİP-1 diyabet teşhisi konulmuş çocuklar adına cilt altı şeker ölçüm cihazı ile sensörlerinin iki senelik temini yapılacak.

Bakan Yanık, şeker ölçüm cihazı için destek olmak isteyen kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuruda bulunabileceğini ifade ederek, "Desteğimizi etkin ve hızlı bir biçimde çocuklarımıza götürebilmek düşüncesiyle Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız ve 81 il Valiliği ile saha çalışmaları gerçekleştirdik. Toplamış olduğumuz verilerin ardından programımızın kapsamını tespit ettik. Bu çerçevede sosyal yardım yararlanıcısı ailelerden TİP-1 diyabet tanısı konulmuş çocuklarımıza şeker ölçüm cihazı desteğinin başvurularını başlattık" dedi.

Yorumlar (0)