DİSK’ten flaş teklif: Asgari ücrete bir yılda dört kez zam yapılmalı!

Günümüzde senede bir kere zam yapılması kararlaştırılan asgari ücret için DİSK, yükselen enflasyon rakamı ile alım gücünün düşmesinden dolayı asgari ücrete yılda dört kere zam yapılmasını talep etti.

GÜNDEM 14.06.2022, 09:50
DİSK’ten flaş teklif: Asgari ücrete bir yılda dört kez zam yapılmalı!

İşverenin bir aylık çalışması karşılığında bir işçiye vermesi gereken en az asgari ücret rakamını belirleyen komisyon, yapılan toplantıların ardından yılda bir kere zam yapılmasını kararlaştırılıyor.

Hükümet, asgari ücrete temmuzda ara zam teklif etti

Bu sene artan enflasyon rakamları ile alım gücünün düşmesinden dolayı hükümet, temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılması teklifini sundu. Asgari ücretin artırılmasına ilişkin açıklama yapan ve bu konuyla ilgili çalışmaların başladığını ifade eden siyasilerin ardından işçi haklarını savunan sendikalar da konu ile alakalı tekliflerini sunmaya başladı.

DİSK’ten asgari ücret talebi: Yılda dört kez zam!

Bu sene artan enflasyon rakamlarından dolayı sene bitmeden yeniden güncellenmesi gündeme getirilen asgari ücret için Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) da senede 4 kere zam yapılmasını talep etti.

Asgari ücret tespit komisyonunun yeniden toplanmasını talep ettiklerini ifade eden DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücrete senede dört kere zam yapılmasının gerektiğini dile getirdi.

"Zamlar dursun, asgari ücretler artırılsın"

Beyoğlu'nda bulunan İstanbul Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nün önünde toplanan ve DİSK üyelerinin bulunduğu bir grubun adına açıklama yapan Arzu Çerkezoğlu, artık zamların durdurulmasını ve asgari ücretlerin artırılması gerektiğini söyledi.

"4 kere zam yapılmalı"

Kamuoyunda yer alan habere göre, enflasyon nedeni ile maaşların azaldığını, bu sebepten dolayı da asgari ücret tespit komisyonunun acilen toplanmasını talep ettiklerini söyleyen Çerkezoğlu, asgari ücrete senede dört kere zam yapılmasının gerekli olduğunu ifade etti.

"Taşeron işçilik artık kaldırılsın"

Arzu Çerkezoğlu, taşeron işçiliğin de artık kaldırılması gerektiğini ve işçilerin kadrolu olarak çalışması gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar (0)