DİSK ve KESK'ten 1 Mayıs kararı: Kutlamaların adresi açıklandı!

KESK ve DİSK, İstanbul'da Maltepe Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayacaklarını açıkladı.

GÜNDEM 13.04.2022, 15:57
DİSK ve KESK'ten 1 Mayıs kararı: Kutlamaların adresi açıklandı!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu ile Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bileşenleri, 1 Mayıs kutlamalarının İstanbul'daki Maltepe Meydanı'nda düzenlenmesiyle ilgili kararı Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla duyurdu.

Meydanda bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, başta İstanbul olmak üzere bütün Türkiye'de, emekçi ve işçilerle yüksek katılımlı kutlamalar yapacaklarını ifade etti.

“Maaşlar, enflasyonun altında kaldı”

Çerkezoğlu, asgari ücret başta olmak üzere maaşlara yapılan zamların, enflasyonun altında kaldığına dikkat çekerek, emeklilerin ve işçilerin maaşları ve çalışma şartlarının düzeltilmesi için meydanlarda olacaklarını dile getirdi.

Maaş zamlarının yeniden belirlenmesi gerektiğini belirten Çerkezoğlu, "Asgari ücretin, hemen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeniden toplanarak güncellenmesini, tüm ücretlerde iyileştirmelerin yapılmasını, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini, genç, kadın ve işsizliği engelleyecek, kalıcı istihdam ortaya koyacak üretime dayalı bir politikayı istiyoruz" sözlerini kullandı.

Açıklamadan sonra sendika yetkilileri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte Beşiktaş çarşıya giderek, vatandaşlara 1 Mayıs bildirgesi dağıtarak, onları 1 Mayıs kutlamalarına davet etti.

Yorumlar (0)