Dışişlerinden vatandaşlara Irak uyarısı!

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak'la ilgili seyahat uyarısında bulunuldu. Açıklamada, Türk vatandaşlarından eylemlerin sürdüğü bölgelere seyahat etmekten kaçınmaları istendi.

GÜNDEM 02.10.2019, 23:09 03.10.2019, 00:37
Dışişlerinden vatandaşlara Irak uyarısı!

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak'la ilgili seyahat uyarısında bulunarak, "Başkent Bağdat dahil olmak üzere, Irak'ın muhtelif vilayetlerinde devam eden gösteriler nedeniyle vatandaşlarımızın olayların yaşandığı bölgelere seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık tarafından yayımlanan seyahat uyarısında, "Başkent Bağdat dahil olmak üzere, Irak'ın muhtelif vilayetlerinde 1 Ekim 2019 tarihinden bu yana devam eden gösteriler nedeniyle vatandaşlarımızın zorunlu olmadığı takdirde bu aşamada olayların yaşandığı bölgelere seyahat etmekten kaçınmaları, halihazırda Irak'ta bulunan vatandaşlarımızın ise Irak makamlarınca yapılabilecek uyarıları yakından takip etmeleri, kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçınmaları ve kişisel güvenlikleri konusunda müteyakkız olmaları tavsiye edilmektedir." denildi.

Yardıma ihtiyaç duyabilecek Türk vatandaşları ile Irak'taki yakınlarına ulaşamayanların Konsolosluk Çağrı Merkezi (+90 312 292 29 29) ile iletişim kurabilecekleri belirtildi.

Yakınlarına ulaşmak isteyenlerin Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğine de +964 790 190 94 06 numaralı telefondan ve embassy.baghdad@mfa.gov.tr e-posta adresinden doğrudan ulaşabilecekleri aktarıldı.

Yorumlar (0)