Dışişlerinden AB'ye sondaj yanıtı!

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Ülkemizin tehditlere boyun eğerek, Doğu Akdeniz'deki haklarından geri adım atmasını ummak beyhude bir beklentidir." ifadeleri kullanıldı.

GÜNDEM 11.11.2019, 19:58
Dışişlerinden AB'ye sondaj yanıtı!

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Ülkemizin tehditlere boyun eğerek, Doğu Akdeniz'deki haklarından geri adım atmasını ummak beyhude bir beklentidir. Bu itibarla Doğu Akdeniz'deki arama ve sondaj faaliyetlerimize aynı şekilde devam edeceğimizden kimse şüphe duymamalıdır." denildi.

AB'de Türkiye'ye yaptırım açıklaması

AB dışişleri bakanları, Pazartesi günü alınan kararın, "Doğu Akdeniz'de hidrokarbon çıkarmak için ruhsatsız arama faaliyetlerinden sorumlu veya bu faaliyetlerde bulunan birey ve kurumlara yaptırım uygulanmasını mümkün kılacağını" bildirmişti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine karşı "kısıtlayıcı tedbirler kapsamında kabul edilen çerçeve belge" sonrası, kısıtlayıcı önlem alacakları kişi ve kurumlar üzerinde çalışabileceklerini ifade etmişti.

Yorumlar (0)