Dışişleri'nden seyahat uyarısı

İtalya, İsveç, İspanya, Belçika, Fransa, Almanya ve ABD, ülkemiz için seyahat uyarısı yayımlamıştı. Türkiye ise Avrupa ve ABD ülkeleri için seyahat uyarısı yayımlayarak ırkçı nitelikte ve yabancı karşıtı saldırılar ile dini hoşgörüsüzlüğe işaret etti.

GÜNDEM 28.01.2023, 23:57
Dışişleri'nden seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı tarafından ABD için yayımlanan seyahat uyarısında, ABD’nin Tennessee eyaletine bağlı Memphis kentinde Tyre Nichols adlı bir şahsın polis şiddetine maruz kalmasının ardından yaşamını yitirmesi üzerine ülke genelinde gösteriler düzenlendiğinin ve ABD çapında ırkçı nitelikte ve yabancı karşıtı fiziksel ve sözlü saldırılar meydana geldiğinin gözlemlendiği belirtildi. 

Bahse konu uyarıda, "Yaşanan gösteriler uyarınca, ABD'de ikamet eden veyahut bu ülkeye seyahat etmeye hazırlanan yurttaşlarımızın tedbirli olmalarında, protestoların yoğunlaştığı noktalardan uzak durmalarında, yaşanabilecek ırkçı ve yabancı düşmanı saldırılar ve tacizler karşısında soğukkanlı bir şekilde davranarak yerel kolluk kuvvetlerine başvurmalarında, ayrıca, yerel basını yakından takip etmelerinde ve ABD kolluk kuvvetleri ile Dışişleri Bakanlığımız, Washington Büyükelçiliğimiz ve ABD'de yer alan başkonsolosluklarımızın yapabilecekleri ek uyarı ve duyuruları izlemelerinde özellikle yarar görülmektedir." ifadeleri kullanıldı.

İletişim bilgisi de paylaşıldı

Dışişleri'nin Avrupa ülkeleri için yayımlandığı seyahat uyarısında ise son zamanlarda bazı Avrupa ülkelerinde ırkçı nitelikte, yabancı düşmanı ve İslam karşıtı eylemlerde ve terör örgütü bağlantılı gruplar tarafından ülkemize karşı propaganda eylemlerinde artış yaşandığına işaret edildi.

Söz konusu uyarıda, Avrupa’da nefretin ve dini hoşgörüsüzlüğün ulaştığı tehlikeli boyutları yansıtan son gelişmelerin, ayrımcı ve ırkçı akımların Avrupa’da eriştiği kaygı verici düzeyi de açık ve net bir şekilde ortaya koyduğunun altı çizildi.

Uyarıda, "Bu tür eylemlerin yaşandığı ülkelerde ikamet eden veyahut bu ülkelere seyahat etmeyi programlayan yurttaşlarımızın tedbirli olmalarında, protestoların yoğunlaşabileceği noktalardan uzak durmalarında, yaşanabilecek ırkçı ve yabancı düşmanı saldırılar ve tacizler karşısında soğukkanlı bir şekilde davranarak yerel kolluk kuvvetlerine başvurmalarında, ayrıca, yerel basını yakından takip etmelerinde ve ilgili ülkelerin kolluk kuvvetleri ile Dışişleri Bakanlığımız, bulunulan ülkelerdeki başkonsolosluklarımız ve büyükelçiliklerimizin yapabilecekleri ek uyarı ve duyuruları izlemelerinde özellikle yarar görülmektedir." denildi.

Avrupa'da ve ABD'de ikamet eden veyahut Avrupa ülkelerine ve ABD'ye seyahat etmeyi programlayan Türk vatandaşlarının gereksinim durumunda, +90(312) 292 29 29 numarasından Dışişleri Bakanlığına müracaat edebileceği belirtildi.

İtalya, İsveç, İspanya, Belçika, Fransa, Almanya ve ABD, ülkemiz için seyahat uyarısı yayımlamıştı.

Yorumlar (0)