Dışişleri'nden Pakistan'a başsağlığı!

Türkiye, Pakistan’da Karaçi kentinden Ravalpindi bölgesine giden bir trende çıkan yangın sonucu çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle Pakistan hükümeti ve halkına başsağlığı diledi.

GÜNDEM 31.10.2019, 11:08
Dışişleri'nden Pakistan'a başsağlığı!

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu yangında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinin üzüntüyle öğrenildiği kaydedildi. 

Açıklamada, "Elim kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve dost Pakistan hükümeti ile kardeş Pakistan halkına başsağlığı diliyoruz." ifadesine yer verildi. 

Tren kazası 

Pakistan'ın Liyakatpur şehri yakınlarında patlamanın ardından üç vagonu alev alan trende ilk tespitlere göre 65 kişi yaşamını yitirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Pakistan Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, Pakistan'ın güneyindeki Karaçi'den kuzeyindeki Ravalpindi'ye giden Tezgram ekspresinde, Rahim Yar Han kentinin Liyakatpur ilçesi yakınlarında bir patlamanın meydana geldiğini ve ardından yangın çıktığını kaydetti.

Pakistan Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, patlamaya yolcuların yanlarında taşıdıkları, kahvaltı hazırlamak için kullandıkları, "kamp ocağı" olarak bilinen iki küçük tüpün sebep olduğunu ifade ederek, trendekilerdeki yolculardan bazılarının patlama sonrasında ve yangın sırasında panikle trenden atladıkları için yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Geo News haber sitesine açıklama yapan Rahim Yar Han Emniyet Müdürü Amir Taimur, üç vagonu tamamen saran yangın ve patlama sebebiyle ölü sayısının 65'e ulaştığını ifade etti. Diğer taraftan kurtarma ve tedavi çalışmalarına destek için Pakistan ordusu da doktorlarını bölgedeki hastanelere ve kaza yerine gönderdi.

Pakistan ordusu, durumu kritik olan yolcuları, başka hastanelere transfer için helikopter ambulans da gönderileceğini duyurdu.

Yorumlar (0)