Dışişleri'nden okul saldırısına kınama!

Dışişleri Bakanlığı, Libya'da General Halife Hafter'e bağlı savaş uçaklarının askerî okul öğrenci yurduna gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin, "Trablus’un güneyinde yer alan Kara Harp Okulu'na yapılan ve çok sayıda askeri öğrencinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan saldırıyı şiddetle kınıyoruz." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 05.01.2020, 11:47 05.01.2020, 12:09
Dışişleri'nden okul saldırısına kınama!

Dışişleri Bakanlığı, Libya'da General Halife Hafter'e bağlı savaş uçaklarının başkent Trablus'un güneyinde bulunan askerî okul öğrenci yurduna düzenlediği saldırıyı kınadı. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Sözde Libya Ulusal Ordusu’na ait hava unsurları tarafından 4 Ocak 2020 tarihinde akşam saatlerinde Trablus’un güneyinde yer alan Kara Harp Okulu’na yapılan ve çok sayıda askeri öğrencinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıda hayatlarını kaybeden Libyalı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

"Hafter'e sağlanan dış destek sonlandırılmalı"

Sözde Libya Ulusal Ordusu’nun saldırılarının durdurulması, Libya’da ateşkes sağlanması ve General Halife  Hafter’e sağlanan dış desteğin sonlandırılması için uluslararası camianın bir an önce gerekli adımları atmasının gerektiği vurgulanan açıklamada, "Türkiye, meşru Ulusal Mutabakat Hükümetiyle dayanışma içinde bu yöndeki çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir." denildi. 

Ne olmuştu?

Libya'nın doğusundaki General Halife Hafter'e bağlı savaş uçakları, cumartesi gecesi başkent Trablus'un güneyinde bulunan Hadba bölgesindeki askerî okul öğrenci yurduna saldırı gerçekleştirmişti.

Saldırı sonucu çoğu öğrenci 30 kişi yaşamını yitirirken, 33 kişi yaralanmıştı.

Olayın ardından Devlet Yüksek Konseyi tarafından yas ilan edilmişti.

Söz konusu saldırının duyulması üzerine halk, Trablus, Misrata ve Zuvvara kentlerinde meydanlarda bir araya gelerek protesto düzenlemişti. 

Üç büyük şehirde bir araya gelen Libyalılar, General Halife Hafter tarafından düzenlenen hava saldırısını sloganlar atarak şiddetle kınamıştı. 

Eğitime 3 gün ara!

Trablus Belediyesi, Hafter milisleri ve paralı askerleri tarafından yerleşim birimlerine yönelik hedef gözetmeksizin gerçekleştirilen bombardımanlar sebebiyle eğitime 3 gün ara verildiğini kaydetmişti.   

Yorumlar (0)