Dışişleri'nden mülteci açıklaması: Durum kötüleşirse risk artacak!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, mültecilerin Avrupa'ya geçebilmeleri için Türkiye tarafından sınır kapılarının açılmasına ilişkin, "Ülkemizdeki bazı sığınmacı ve göçmenler Batı sınırlarımıza doğru hareketlenmeye başlamışlardır. Durumun kötüleşmesi halinde bu risk artarak devam edecektir." açıklamasında bulundu. 

GÜNDEM 28.02.2020, 13:07 28.02.2020, 13:13
Dışişleri'nden mülteci açıklaması: Durum kötüleşirse risk artacak!

İdlib'de Beşşar Esed rejimi unsurları tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine yönelik hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu 33 Türk askeri şehit oldu.

Bunun üzerine Türkiye, mültecilerin Avrupa'ya geçebilmeleri için sınır kapılarını açtı. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

Aksoy, "İdlib'de yaşanan ve yüzbinlerce insanın yerlerinden edilmesine neden olan son gelişmeler, ülkemiz üzerindeki mevcut göç baskısını daha da artırmıştır. Bu gelişmeler, halkımız ve dünya kamuoyu tarafından takip edilmektedir, ülkemizdeki sığınmacılar ve göçmenleri de derinden etkilemektedir." ifadelerini kullandı. 

Sınır kapılarına doğru yaşanan mülteci hareketliliğine ilişkin Aksoy, "Nitekim gelişmelerden endişeye kapılan ülkemizdeki bazı sığınmacı ve göçmenler Batı sınırlarımıza doğru hareketlenmeye başlamışlardır. Durumun kötüleşmesi halinde bu risk artarak devam edecektir." dedi.

Aksoy, Türkiye'nin mültecilere yönelik politikasına ilişkin, "Dünyada en fazla mülteciye evsahipliği yapan ülkemizin mülteciler ve sığınmacılara yönelik politikasında bir değişiklik yoktur." açıklamasında bulundu.
 

Yorumlar (0)