Dışişleri'nden İsrail'e kınama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’yi hedef alan hava saldırılarına ve Mescid-i Aksa'daki baskınlarına yönelik bir kınama mesajı yayımladı.

GÜNDEM 07.08.2022, 18:15 08.08.2022, 12:45
Dışişleri'nden İsrail'e kınama

Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, İsrail’in sivilleri hedef alan saldırılarının ve Mescid-i Aksa’da ibadet teşebbüsünde bulunulmasının şiddetli bir şekilde kınandığı kaydedildi.

"Şiddetle kınıyoruz"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'in, 5 Ağustos 2022 günü Gazze’ye yönelik olarak başlattığı ve çocuklar da dahil çok sayıda sivilin can vermesine yol açan saldırılarına ek olarak bugün, İsrailli vekil Itamar Ben-Gvir ile fanatik Yahudi gruplarca İsrail kolluk güçlerinin koruması altındaki Mescid-i Aksa'ya baskın yapıldığı öğrenilmiştir. İsrail’in sivilleri hedef alan saldırılarını ve Mescid-i Aksa’da ibadet teşebbüsünde bulunulmasını şiddetli bir şekilde kınıyoruz."

İsrail hükümetine çağrı

"Mescid-i Aksa ve Harem-i Şerif'teki statükonun açık ve net bir ihlalini teşkil eden bahse konu eylemlerin, bölgedeki tansiyonu daha da artıracağının altı çizildi." ifadesine yer verilen açıklamada, İsrail hükümetine yönelik olarak Harem-i Şerif'in maneviyat ve statüsünü hedef alan bu tarz eylemlere müsaade edilmemesi yönündeki çağrının tekrarlandığı kaydedildi.

Yorumlar (0)