Dışişleri'nden AB'ye sert yanıt: Ön yargılı ve vizyonsuz!

Brüksel'de yapılan Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde Türkiye ile ilgili çarpıcı ifadeler kullanıldı. Bildirgeye sert bir şekilde karşı çıkan Dışişleri Bakanlığı, "AB'nin, "Yunanistan'ın '10 mil hava sahası' iddiasına sessiz kalması kabul edilemez. Bu bildirge; ön yargılı, vizyonsuz ve gerçeklerden kopuk." yanıtını verdi.

GÜNDEM 24.06.2022, 20:02 24.06.2022, 20:12 Hakan Öksüz
Dışişleri'nden AB'ye sert yanıt: Ön yargılı ve vizyonsuz!

Dün başlayan Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi, sona erdi. Brüksel'de yapılan zirveye AB üyesi olan 27 ülkenin liderleri katıldı. Zirvenin ana gündem maddesi, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş oldu. 

AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye eleştirisi!

İki gün boyunca devam eden AB Liderler Zirvesi, sonuç bildirgesinin yayımlanmasıyla sona erdi. Bildirgenin dış ilişkiler bölümünde yer alan "Doğu Akdeniz" başlığı altında kullanılan ifadeler dikkat çekti. 

Açıklamada, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki eylemleri ve devlet yetkililerinin zaman zaman gerilimi yükselten açıklamaları nedeniyle endişeliyiz. Türkiye, AB üyesi ülkelerin (Yunanistan) egemenliğini sorgulamayı bırakmalı ve gerilimi yükseltici tavrına son vermelidir." ifadeleri kullanıldı.

Miçotakis: Türkiye'ye açık bir çağrıda bulunuldu!

Zirve sonrası gazetecilere demeç veren Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Sonuç bildirgesinde Doğu Akdeniz ile ilgili kullanılan ifadelerin tamamına katılıyoruz. Türkiye'ye açık bir çağrıda bulunuldu. Bir AB üyesi olan Yunanistan'ın toprak bütünlüğü ile ilgili tutumlarından vazgeçmeleri gerekiyor." dedi.

Dışişleri'nden yanıt geldi: Tam bir samimiyetsizlik örneği!

Dışişleri Bakanlığı, AB Liderler Zirvesi'nden çıkan sonuç bildirgesine sert tepki gösterdi. Brüksel'de yapılan zirvede kabul edilen kararların Türkiye aleyhine olduğunu kaydeden Bakanlık, bildirge ile ilgili "ön yargılı, vizyonsuz ve gerçeklerden kopuk" ifadelerine yer verdi. 

Söz konusu Türkiye olunca AB'nin kısır bir döngüye girdiği belirtilen açıklamada, "AB'nin, Yunanistan'ın '10 mil hava sahası' iddiasına sessiz kalması kabul edilemez. Türkiye'ye karşı gösterilen tutum, bir samimiyetsizlik örneği olarak kayıtlara geçecektir." denildi.

Yorumlar (0)