Dışişleri'nden AB'ye 'Maraş' tepkisi

Dışişleri'nden, Josep Borrell'in açıklamasına verilen yanıtta, "KKTC makamlarının Maraş hususunda aldığı kararlara desteğimiz tamdır." denildi.

GÜNDEM 21.07.2021, 01:14 21.07.2021, 11:31
Dışişleri'nden AB'ye 'Maraş' tepkisi

AB (Avrupa Birliği) Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler ile Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC ziyaretinin ardından gerçekleştirdiği açıklamaya Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Borrell'in tekrar açılması yönünde karar verilen Maraş ile ilgili açıklamasına yönelik yazılı bir açıklama yayımladı.


(Josep Borrell)

"AB'nin pozitif rol oynaması mümkün değil"

Bilgiç, gerçekleştirdiği açıklamada, "Josep Borrell'in, Sayın Cumhurbaşkanımızın KKTC ziyaretinin ardından gerçekleştirdiği açıklama, AB'nin Kıbrıs hususunda gerçeklerden ne denli kopuk olduğunun yeni bir göstergesidir. Sırf AB dayanışması için yapılan ve bizim için yok hükmündeki bu açıklama, Avrupa Birliği içinde veto hakkını kötüye kullanan Yunanistan ve GKRY'nin avukatlığını ve sözcülüğünü yapmaktan öteye geçmemektedir. AB'nin bu bakış açısıyla Kıbrıs meselesinin çözümünde hiçbir pozitif rol oynaması mümkün değildir." sözlerini sarf etti.

"KKTC'nin aldığı kararlara desteğimiz tamdır"

Bilgiç, açıklamasının devamında, "KKTC makamlarının Maraş hususunda aldığı kararlara desteğimiz tamdır. Bu kararlar Maraş’ta mülk sahiplerinin de haklarını korumak içindir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi, bu kararlar yeni mağduriyetler meydana getirmeyecek, eski mağduriyetleri ortadan kaldıracaktır. Bu vesileyle AB'yi bir defa daha Kıbrıs'taki gerçekleri görmeye, ayrıca Kıbrıs Türklerini ve kazanılmış haklarını yok sayma siyasetini sonlandırmaya çağırıyoruz." dedi.

Yorumlar (0)