Dışişleri'nden AB'ye kınama

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Türk halkını yok sayan, gerçeklerden kopuk ve yalnızca Rum tarafının görüşlerini yansıtan açıklamaların Türkiye yönünden bir hükmü ve değeri olmadığını bildirerek, AB'nin (Avrupa Birliği) Maraş hususunda yaptığı açıklamayı kınadı.

GÜNDEM 27.07.2021, 20:52 28.07.2021, 09:00
Dışişleri'nden AB'ye kınama

Konuya dair sorulan soruya yazılı cevap veren Bakanlık Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, şu ifadeleri kaydetti:

Dışişleri'nden kınama

"Kıbrıs Türk halkını yok sayan, gerçeklerden kopuk ve yalnızca Rum tarafının görüşlerini yansıtan bu ve benzeri açıklamaların Türkiye yönünden bir hükmü ve değeri yoktur. Veto endişesi ve üyelik dayanışması bahaneleriyle ortaya konulan bu taraflı AB tutumunun hiçbir problemin çözümüne katkıda bulunması da mümkün değildir. AB adına bugün Maraş hususunda yapılan açıklamayı kınıyoruz."

"AB, KKTC'yi muhatap almayı öğrenmelidir"

Bilgiç, ülkemizin Kıbrıs meselesinin çözümü ve Maraş açılımı hususunda KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) makamlarının önerilerine ve aldıkları bütün kararlara desteğin tam olduğunun altını çizerek, şu sözleri sarf etti:

"Maraş açılımı, KKTC hükümeti tarafından alınan bir karardır. AB, 2004 yılındaki Annan Planı doğrultusunda Kıbrıs Türk halkına verdiği sözleri tutmalı ve KKTC’yi muhatap almayı öğrenmelidir."

Yorumlar (0)