Dışişleri harekete geçti: 9 ülkenin büyükelçisi Bakanlığa çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı, aralarında konsolosluklarını kapatma kararı alan ülkelerin de yer aldığı 9 ülkenin büyükelçisini Bakanlığa çağırdı. İşte detaylar...

GÜNDEM 02.02.2023, 17:59 Hakan Öksüz
Dışişleri harekete geçti: 9 ülkenin büyükelçisi Bakanlığa çağrıldı

İsveç, Hollanda ve Danimarka gibi ülkelerde Kur'an-ı Kerim yakılması provokasyonlarının gerçekleştirilmesinin ardından Türkiye'den sert açıklamalar geldi. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreci için yapılan üçlü müzakereler askıya alındı. Bazı ülkeler, bu gerilim nedeniyle Türkiye'deki misyonlarına yönelik terör eylemi yapılabileceğini bildirerek konsolosluklarının çalışmalarına ara verdi.

Bakan Soylu: "Türkiye'ye karşı psikolojik savaş yürütülüyor"

Bu duruma sert tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'ye yönelik bir psikolojik savaşın yürütüldüğünü söyledi. AK Parti Sözcü Ömer Çelik, başkonsolosluklar tarafından yapılan açıklamalar hakkında "sorumsuzca" yorumunda bulundu. Çelik, "İstihbarat birimlerimizi çalışmaktadır. Türkiye güvenli bir ülkedir." ifadelerini kullandı.

Hangi ülkeler, konsolosluklarını kapattı?

Dışişleri Bakanlığı, aralarında konsolosluklarını kapatma kararı alan ülkelerin de yer aldığı 9 ülkenin büyükelçisinin Bakanlığa çağrıldığını bildirdi. Konsolosluklarını kapatan ülkelerin Belçika, Almanya, İsviçre, Fransa, İngiltere, Hollanda ve İtalya olduğu hatırlatıldı.

Yorumlar (0)