Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e Filistin uyarısı

Dışişleri bakanlığı Filistin’de yapılması planlanan seçimleri önleyici bir tutum takınan İsrail’e bu tutumundan vazgeçmesi çağrısında bulundu.

GÜNDEM 30.04.2021, 16:26 02.05.2021, 09:52
Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e Filistin uyarısı

İsrail’in 1995 Oslo Geçici Anlaşması'nda yer alan maddelere uymasını isteyen Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Filistin seçimlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için İsrail hükümetine gerekli hassasiyetin gösterilmesi konusunda çağrı yaptı.

“Seçimlerin ertelenme haberini üzüntüyle öğrendik”

Dışişleri Bakanlığından tarafından yapılan açıklamada, Filistinli grupların yer aldığı toplantı sonucunda Filistin'de 2006'dan bu tarafa ilk defa gerçekleştirilmesi planlanan başkanlık ve parlamento seçimlerinin ertelenmesine yönelik alınan kararın üzüntüyle Türkiye tarafında karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, Filistinli grupların bu kararı almasının arkasındaki nedenin Doğu Kudüs’teki seçimler için İsrail’in başvuruyu reddetmesi ve Filistin yönetiminin seçim kampanyasının engellenmesi gösterildi.

Ocak ayında seçimler için kararname imzalanmıştı

Ocak ayında, Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından Filistin topraklarında 15 yılın ardından ilk defa seçim yapılmasını öngören bir kararname imzalanmıştı. Ancak Abbas daha sonra ise İsrail’in işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te seçimlere izin verilinceye kadar Filistin’de seçimlerin yapılmayacağını açıklamıştı.

ı.

Yorumlar (0)