Dışişleri Bakanlığı Ukrayna’dan Polonya’ya geçen vatandaşları uyardı

Ukrayna’da son üç gündür devam eden savaş halinden Türk vatandaşlarını kurtarmak için Dışişleri Bakanlığı yoğun çalışmasını sürdürüyor. Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıra Polonya’ya geçiş yapan vatandaşlar hakkında uyarılarda bulundu.

GÜNDEM 26.02.2022, 16:44 27.02.2022, 17:36
Dışişleri Bakanlığı Ukrayna’dan Polonya’ya geçen vatandaşları uyardı

Ukrayna’daki savaş halinin üçüncü gününde gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ukrayna’da Polonya’ya geçen Türk vatandaşlarla ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi. Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Polonya’ya geçiş yapan Türk vatandaşlarını uyardı.

Polonya’ya giden vatandaşlara yönerge verildi

Kıran sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Ukrayna’dan ayrılarak Polonya’ya geçiş yapan vatandaşlarımızı Polonya’ya ait makam otobüsleri en yakın tren istasyonuna kadar götürecekler. Vatandaşlarımız buradan Varşova’ya geçiş yapabilirler. Polonya’ya vardıktan sonra Chopin Uluslararası Havalimanı’ yakınında bulunan Sangate Otel’e gelen vatandaşlarımıza uygun koşullar sağlanacaktır. Vatandaşlarımız burada uygun koşullar altında kalabilirler. Ayrıca otelde Varşova Büyükelçiliğimiz de sizlere yardımcı olacaktır. Acil durum sebebiyle Polonya’ya özel izinlerle ya da Schengen vizesi aranmadan gelen vatandaşlarımızın 15 gün içinde Polonya’dan ayrılarak ülkemize gelmesi mecburiyeti bulunmaktadır."

Yorumlar (0)