Dışişleri Bakanlığı'ndan Türk balıkçılara saldırıya kınama

Adana Karataş Limanı'ndan denize çıkan "Mahmutcan-1" isimli Türk balıkçı teknesi uluslararası sularda seyrettiği sırada, Suriye rejimi güvenlik kuvvetlerine ait 2 gemi tarafından ateş edilmesi ve 2 balıkçının hafif yaralanmasına neden olan olaya dair Dışişleri Bakanlığı’ndan kınama yayınlandı.

GÜNDEM 29.05.2023, 10:39 29.05.2023, 18:16
Dışişleri Bakanlığı'ndan Türk balıkçılara saldırıya kınama

Uluslarası sularda seyreden Türk balıkçı teknesine Suriye rejimi güvenlik kuvvetlerine ait gemiler tarafından ateş edilmesi hakkında Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç tarafından açıklama yapıldı.

“2 balıkçımız hafif şekilde yaralandı”

Yaşanan olaya dair tarafına yöneltilen sorulara cevap veren Sözcü Bilgiç şu ifadelerde bulundu: "Adana Karataş Limanı üzerinden denize çıkan 'Mahmutcan-1' isimli Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda bulunduğu sırada Suriye rejimi güvenlik ekiplerine ait olan 2 gemi tarafından 28 Mayıs günü ateş açılmıştır. Bu saldırı, teknede maddi zarara neden olmuş ve 2 balıkçımız hafif şekilde yaralanmıştır. Olayı kınıyoruz."

Uluslararası sularda gerçekleşen ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığının incelenmesini konu eden bu müessif olayın takipçisi olacaklarına işaret eden Bilgiç, olay ile ilgili kınama yayınladıklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)