Dışişleri Bakanlığı'ndan Kosova açıklaması

Kosova tarafından Kudüs'e büyükelçilik açılmasına Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama geldi. Dışişleri Bakanlığı, "Kosova tarafından Kudüs'te büyükelçilik açılmasını, derin bir endişe ile karşılıyor ve en güçlü şekilde kınıyoruz." dedi.

GÜNDEM 14.03.2021, 20:45 15.03.2021, 13:44
Dışişleri Bakanlığı'ndan Kosova açıklaması

İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'te açan devletler arasına Kosova da dahil olmuş, Diaspora ve Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, 1 Şubat tarihinde İsrail ile başlanan diplomatik ilişkilerin akabinde Kosova'nın İsrail Büyükelçiliği'nin Kudüs’te resmi olarak açıldığı kaydedilmişti. 

Dışişleri'nden açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Kosova tarafından Kudüs'te büyükelçilik açılmasını kınayan bir açıklamada bulundu. 

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açmış olmasını, derin bir endişe ile karşılıyor ve en güçlü şekilde kınıyoruz.

Kendi özgürlüklerini kazanmak uğruna büyük acılara göğüs geren bir milletin liderlerinin, uzun senelerdir işgal altında yaşam mücadelesi veren ve ağır insan hakları ihlalleri ile karşı karşıya kalan Filistin halkının durumunu görmezden gelerek aldıkları bu karar, son derece talihsiz bir karardır.

Kosovalı liderler bu şekilde devam ederek, Kudüs'ün statüsü hususunda ilgili Birleşmiş Milletler (BM) kararları dahil olmak kaydıyla, barış sürecindeki yerleşik parametrelere aykırı bir şekilde davranmış, bölgedeki barış umutlarına ve iki devletli çözüm vizyonuna zarar vermiştir.

Kosovalı liderlere, hukuk dışı ve sorumsuz adımdan vazgeçmeleri ve sağduyunun sesini dinlemeleri çağrısında bulunuyoruz."

Yorumlar (0)