Dışişleri Bakanlığı'ndan Atina'daki 'Dostluk Forumu'na tepki

Hami Aksoy, Atina'da gerçekleştirilen 'Dostluk Forumu' ile ilgili olarak, "Kıbrıs Türkleri ve Türkiye'nin olmadığı hiçbir forum, işbirliği oluşturamaz." dedi.

GÜNDEM 12.02.2021, 01:03 12.02.2021, 16:57
Dışişleri Bakanlığı'ndan Atina'daki 'Dostluk Forumu'na tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy; Bahreyn, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), GKRY (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi), Fransa, Mısır ve Yunanistan dışişleri bakanlarının katılımlarıyla Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen 'Dostluk Forumu' hususunda yazılı bir açıklamada bulundu.

"Terör koridoru meydana getirmeye çalışanların..."

Sözcü Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın söz konusu toplantının ardından gerçekleştirdiği açıklama ile ilgili olarak, "Ülkemizin insani ve hakkaniyete dayalı siyasetini eleştirmek, darbecilere kanat gererek Libya'nın istikrarsızlığa sürüklenmesine sebep olanların, Irak ve Suriye'yi bölebilecek bir terör koridoru meydana getirmeye çalışanların ve Azerbaycan topraklarının işgaline senelerdir ses çıkarmayanların haddi değildir." ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türkleri ve Türkiye'nin olmadığı hiçbir forum, işbirliği oluşturamayacağını kaydeden Aksoy, "Hiçbir devleti hedef almadığı iddia edilen bu forumun ardından gerçekleştirilen basın toplantısında, Yunanistan Dışişleri Bakanı tarafından Türkiye'ye yöneltilen mesnetsiz iftira ve ithamlar, aslında söz konusu girişimin söylendiği gibi dostluk üzerine değil, ülkemize yönelik husumet üzerine kurulmaya çalışılan bir ittifak girişimi olduğunu açıkça göstermektedir." dedi.

"Türkiye'ye düşmanca yaklaşılıyor"

Yunanistan'ın, ülkemizin hakkaniyetli siyasetini eleştirme hakkı olmadığını dile getiren Aksoy, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin uluslararası bir konferans tavsiyesiyle Doğu Akdeniz'de kapsayıcı ve samimi bir iş birliği oluşturulmaya çalışıldığı bir süreçte, Türkiye'ye karşı sürdürülen bu tavır düşmancadır. Avrupa Birliği'nin Akdeniz için birlik gayretlerini de baltalamaktadır. Rum/Yunan ikilisinin, Avrupa Birliği'nin aday ülke Türkiye ile meydana getirmeye çalıştığı pozitif gündemi baltalamaya çalışmaları ve başkalarından medet umarak politika yapmaları, bölgemizde istikrar ve barış ortamını tehdit etmektedir. Söz konusu ikiliyi aklıselime, foruma iştirak eden diğer devletleri de başkalarının oyunlarına kurban olmamaya çağırıyoruz."



 

Yorumlar (0)