Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Rusya ve ABD sözünü tutmadı” 

Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütlerinin Türkiye topraklarına saldırdığını ve Rusya ile ABD’nin teröristleri uzak tutmak için verdiği sözleri tutmadığını ifade etti. “Teröre karşı kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.” diyen Çavuşoğlu, kararlılığını bildirdi. 

GÜNDEM 13.10.2021, 13:44
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Rusya ve ABD sözünü tutmadı” 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özellikle ABD ve Rusya’nın tutumu hakkında konuşan Çavuşoğlu, şu sözleri sarf etti: “Terör örgütleri topraklarımıza saldırıyor. Rusya ve ABD, teröristleri bizden 30 km güneyde tutma konusunda söz vermiş olmasına karşın bu sözünü tutmadı. Teröre karşı kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız. Bu konuda son derece kararlıyız ve gerekeni yapacağız.” 

“Saldırıları sadece sözde kınıyorlar” 

Çavuşoğlu: “Saldırıları sadece sözde kınadıklarını söyledi. Bu silahları bunlara kim veriyor? Sen veriyorsun. Sonra da göstermelik, yalnızca sözde kınama açılaması yayınlıyorlar.” 



“Tacizler bardağı taşırdı” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada şunları ifade etmişti: “Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi’nde şehit düşen polis memurlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Suriye’den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetinde kimler yer alıyorsa ve nerelerde saldırılar düzenleniyorlar artık buna tahammülümüz kalmadı. Bölgeden kaynaklanan tehditleri kendi imkanlarımızla bertaraf etmek konusunda kararlıyız. Polislerimize yönelik son saldırı ve tacizler artık bardağı taşırdı. Bu sorunun çözümü için en kısa zamanda gerekli adımları atacağız.”

Yorumlar (0)