Dışişleri, Afrin'deki saldırıyı lanetledi

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin Afrin kentinde PKK/YPG/SDG tarafından Tel Rıfat'tan gerçekleştirilen, aralarında sağlık personellerinin de bulunduğu çok sayıda sivilin yaşamını yitirmesine sebep olan terör saldırısını şiddetle kınadı.

GÜNDEM 13.06.2021, 00:02 13.06.2021, 17:57
Dışişleri, Afrin'deki saldırıyı lanetledi

Dışişleri tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Suriye'nin Afrin ilçe merkezine ve Suriye Amerikan Tıp Derneği destekli El Şifa Hastanesi'ne PKK/YPG/SDG tarafından Tel Rıfat'tan gerçekleştirilen, aralarında sağlık personellerinin de bulunduğu çok sayıda sivilin yaşamını yitirmesine neden olan terör saldırısının şiddetle kınandığı bildirildi.

Dışişleri'nden açıklama

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Afrin ilçe merkezine ve Suriye Amerikan Tıp Derneği destekli El Şifa Hastanesi'ne ve söz konusu sağlık merkezinin acil servis bölümüne bugün (12 Haziran) PKK/YPG/SDG tarafından Tel Rıfat’tan gerçekleştirilen, aralarında sağlık personellerinin de bulunduğu çok sayıda sivilin can vermesine ve yaralanmasına sebep olan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Vefat eden Suriyeli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyoruz. Suriye halkına ve masum sivillere her şartta hizmet vermek için yılmadan çalışan sağlık personellerini füze ve topla hedef almaktan çekinmeyen PKK/YPG/SDG, kanlı yüzünü ve terör örgütü kimliğini bir defa daha ortaya koymuştur. Bu itibarla, uluslararası toplumu tüm bu gerçekleri görmeye, farklı adlar altında faaliyet gösteren bu terör örgütüne destek vermeyi sonlandırmaya çağırıyoruz. Suriyeli sivillere ve milli güvenliğimize tehdit teşkil eden bütün terör örgütleriyle her yerde ve her zaman mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi tekrarlıyoruz." denildi.

Yorumlar (0)