Dışişleri 3 isim verdi: Sinsi ittifakın farkındayız!

Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'ye akıl vermeye kalkan Ermenistan'a Dışişleri Bakanlığından sert tepki geldi. Dışişleri iki ülke ismi daha verdi.

GÜNDEM 17.08.2020, 08:21
Dışişleri 3 isim verdi: Sinsi ittifakın farkındayız!

Ermenistan'ın Doğu Akdeniz açıklamasına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Doğu Akdeniz hakkında görüş serdetmeye yeltenen Ermenistan, dünya coğrafyası ve kendisinin bu coğrafyadaki yerine dair temel yanılgı içindedir. Burada mevzubahis olanın Sevan Gölü değil, Doğu Akdeniz olduğunu hatırlamaları gerekir." dedi.

Ermenistan’ın Sevr hakkında provokatif açıklamada bulunmasından sonra şimdi de Doğu Akdenizle ilgili fikir beyan etmesinin yeni bir hadsizlik ve sorumsuzluk örneği olduğunun altını çizen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ve Fransa’dan sonra, herhangi bir denize kıyısı olmayan Ermenistan'ın da kendini Doğu Akdeniz'de söz sahibi sanmasının, Türkiye'ye karşı kurulmaya çalışılan sinsi ittifakın boyutlarını gözler önüne serdiğini ifade etti.

Türkiye'nin her ne olursa olsun Doğu Akdeniz’de kendisinin ve Kıbrıs Türkleri’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını korumaya kararlı olduğunu belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını engellemeye hiçbir şer ittifakının gücünün yetmeyeceğini, aksini düşünenlerin tarihten ders almadığı anlamına geldiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Ermenistan'a, Türkiye'nin tüm imkanlarıyla kardeş Azerbaycan’ın yanında olduğunu da hatırlattı.

Yorumlar (0)