Dış basında SİHA’lara övgüler yağdırılıyor

Türk teknoloji ve savunma sanayi son yıllarda yaptığı yatırımlarla dünyada bir öncü olmaya devam ediyor. Dış basında yer alan haberlerde Ukrayna sile Rusya arasındaki savaşta da kullanılan silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2’lerin Ukraynalılara umut aşıladığı belirtildi.

GÜNDEM 10.03.2022, 12:15 11.03.2022, 10:29
Dış basında SİHA’lara övgüler yağdırılıyor

Türkiye son yıllarda teknoloji ve savunma sanayi alanlarında yaptığı yatırımlarla bu alanlarda oldukça mesafe kat etti. Bu süreçte geliştirdiği savunma sanayi araçlarıyla bölgedeki ve dünyadaki dengeleri değiştiren Türkiye birçok ülkeye de destek vermeye devam ediyor. Rusya ile Ukrayna arasında savaşta Ukrayna birliklerinin kullandığı silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2 de oldukça ilgi görmeye devam ediyor.

Birçok yerde Rus teçhizatını ortadan kaldırdı

Dış kaynaklarda yer alan haberlerde Ukrayna Rusya savaşında kullanılan SİHA’lar övülmeye devam ediyor. Alman basınında yer alan haberlerde Ukrayna savunmasının Türk teknolojisine güvendiğine ilişkin haberler yapılıyor. Bunun yanı sıra yapılan haberlerde Umudun Silahı Bayraktar gibi başlıklarla da Türk teknolojisine övgüler yağdırılıyor. Haberlerde SİHA’ların üç kıtada da Rus askeri teçhizatını yok ettiği belirtiliyor.

Ukraynalılara umut aşılıyor

Bayraktar’ın Ermenistan, Libya ve Suriye’de Rus yapımı uçaksavarları imha edebildiğini aktaran kaynaklar Ukrayna’da yaşanan savaşta da Türk teknolojisinin Rus askeri teçhizatlarını ortadan kaldırdığı aktarıldı. TB2’nin savaşı ne düzeyde etkilediği henüz tam olarak bilinemese de Ukraynalılara umut verdiği vurgulanıyor. Haberlerde ayrıca Ukraynalıların Bayraktar hakkında şarkılar söylediği ifade ediliyor.

Teknik detaylara yer verildi

Dış kaynaklarda yer alan haberlerde ayrıca TB2’nin teknik detaylarına da yer verildi. 2015 yılında üretilen Bayraktar neredeyse 24 saat boyunca havada kalabiliyor. TB2 ayrıca 7 kilometrenin üzerindeki uçuş kabiliyeti ile pek çok uçaksavardan da kurtulabiliyor. Muharebe tarihinin seyrini değiştiren TB2 hassas güdümlü mühimmatlar ile ateşleme yapabiliyor.

Yorumlar (0)