DHKP/C'ye operasyon: 93 gözaltı

İstanbul merkez olmak üzere 12 ilde DHKP/C terör örgütüne operasyon yapıldı. Gözaltı kararı alınan 120 zanlıdan 93'ü yakalandı.

GÜNDEM 29.10.2020, 10:51 30.10.2020, 16:53
DHKP/C'ye operasyon: 93 gözaltı

İstanbul merkez olmak üzere toplam 12 şehirde, DHKP/C terör örgütünün sözde yönetici kadrosuna yönelik gerçekleştirilen operasyonda, gözaltı kararı verilen 120 kişiden 93'ü yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DHKP/C'nin "halk meclisi", "direniş meclisi", "silahlı propaganda birliği", "mahalle komitesi", "alan komitesi" ve "illegal alan" gibi isimlerle anılan yapılanmalarında sorumlu ve üst düzeyde oldukları tespit edilen ve örgüt tabanının moral ve motivasyonunu artırmak için sansasyonel eylem arayış ve planlaması içerisinde olan 120 zanlı hakkında gözaltı uygulanmasına karar verdi. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, İstanbul merkezli 12 kentte gerçekleştirdiği eş zamanlı baskınlarda haklarında gözaltı kararı olan şüphelilerden 93'nü yakalayarak gözaltı uyguladı.

Polis ekipleri, zanlıların adreslerinde gerçekleştirdiği aramalarda ise çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirdi.

Gözaltı uygulanan zanlıların Emniyetteki ifade alma ve resmî işlemlerinin sürdüğü, firari durumundaki 27 zanlının yakalanması içinse çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Yorumlar (0)