Devletin zirvesinden "18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi" kutlama mesajları

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu birer mesaj yayınladı.

GÜNDEM 18.03.2021, 11:30 18.03.2021, 17:03
Devletin zirvesinden "18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi" kutlama mesajları

Yayınladığı mesajda Çanakkale zaferini kutlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Türk Milletinin Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz’da da düşmana geçit vermediğini söyledi.

“15 Temmuz’da da aynı ruh vardı”

15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimine karşı milletin verdiği mücadelenin Çanakkale’deki mücadele ruhuyla aynı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “
 "Milletimiz, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda düşmana nasıl geçit vermediyse aynı ruhla 15 Temmuz’da da düşmana geçit vermemiştir. Bu şanlı zaferin kazanılmasındaki iradeye sahip çıkarak ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmakta kararlıyız. Bize ecdat yadigârı olan Çanakkale ruhunu bugünde görmek en büyük güvencemizdir” dedi.

“Millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyoruz”

Çanakkale zaferinin 106.yılının büyük bir gurur ve heyecanla kutlandığını kaydeden Erdoğan, “Çanakkale zaferi dolaysıyla bütün kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyoruz. Çanakkale, Anadolu’da yaşayan Türk varlığına hasım olanlara karşı verilmiş şanlı bir zaferdir. Çanakkale ruhunu gelecek nesillere de en güçlü şekilde aktaracağız. Türk milleti, geçmişte olduğu gibi bugün de birliğini, beraberliğini, dirliğini muhafaza etmek için aynı ruhla gerekirse canını feda etmeye hazırdır. Bu vesileyle Çanakkale zaferimizin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” diye konuşru.

“Bu zafer asırlarca silinmez”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise mesajında, Çanakkale zaferinin asırlarca silinmeyecek bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Oktay, “Haykırır tüm ulusum. Çanakkale geçilmez. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale'yi geçilmez kılan ve bu vatanı ebedi olarak bizlere miras bırakan tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz." İfadelerini kullandı.

“Tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum

Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yayınladı.

Kılıçdaroğlu, kutlama mesajında, "18 Mart Çanakkale Zaferi'mizin 106. yıl dönümünde, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.


 

Yorumlar (0)