Devletin kendisine fazladan ödediği 750 bin TL’yi iade etti

11 Ağustos’da sel felaketinin yaşandığı yerlerden biri olan Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki bir genç, yaşadığı zarar karşılığında devlet tarafından fazla ödeme yapıldığını söyleyerek 750 bin lirayı devlete geri ödedi

GÜNDEM 20.09.2021, 13:44 20.09.2021, 13:51
Devletin kendisine fazladan ödediği 750 bin TL’yi iade etti

Kastamonu ve çevresinde 11 Ağustos'ta meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışırken, Bozkurt ilçesinden ‘insanlık ölmemiş’ dedirten bir haber geldi. İlçedeki Ezine Çayı'nın aniden taşması sonucunda can kayıplarının yanı sıra birçok ev ve işyeri balçık içinde kaldı. Yaşanan bu felakette kuyumculuk yapan Harun Akın'ın dükkanı da zarar gördü. Sele işyerinde yakalanan Harun Akın hayatını kaybetti. İşyerinde yapılan aramada öncelikle 500 gram civarında bir altın bulundu. Hasar tespit çalışmaları sırasında kuyumcunun oğlu 24 yaşındaki Feridun Akın'a işyerindeki zarar ile ilgili tutanak tutulmuştu.

Fazla ödenen para tam 750 Bin TL.

Tutanakta kayıp altınlara karşılık olarak devlet mağdur Feridun Akın’a 1 milyon 100 bin liralık ödeme yaptı. Bu ödemenin ardından görevli polis ekipleri kuyumcu dükkanının tahliyesi sırasında bir miktar daha altına ulaştı. Bunun üzerine Feridun Akın, görevlilerle irtibata geçerek bulunan altınların değeri kadar olan 750 bin lirayı iade etti. Gencin bu herkese örnek olacak hareketine karşılık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Feridun Akın ile görüşerek teşekkürlerini iletti.

“Devlet zararımızı karşıladı”

Feridun Akın, “11 Ağustos'taki selde babamı kaybettim. Burada kuyumcu dükkanımız vardı. Dükkanımızda yaptığımız aramada 400-500 gr. kadar bir altın bulduk. Devletimiz bizlere ne kadar zararınız var ise bir kağıda yazarak bize teslim edin' dediler. Bulduğumuz altınları mevcut kayıp altınlardan düşmüştük. Devletimiz bu tutanağın tutulmasının ardından beyan ettiğimiz 1 milyon 100 bin lirayı ödedi. Bizim yüzde 60-70 civarında bir zararımız karşılandı. Bizler zaten bulduğumuz 200-300 gramlık kısmı düşmüştük. Polis abilerimiz bizi aradı. Bizler de gidip geri kalan altınları aldık. 1 kilodan fazla altın çıktı. Tarttığımızda bu paranın 750 bin lira civarında bir paraya tekabül ettiğini tespit ettik. Biz de fazla gelen bu kısmı devletimize iade ettik” dedi.

“Yapılması gerekeni yaptık”

Kendilerine fazla olarak ödendiğini düşünen ve 750 bin liralık kısmını devlete iade ettiklerini söyleyen Feridun Akın, “Almamız da bu parayı doğru olmazdı. Çünkü bu parada çocuklarımızın yetim hakkı var, bu sonuç olarak devletimizin parası. İnsanların bizlere yardım olarak gönderdiği para. Biz üzerimize düşen görevi yaptık” şeklinde açıklama yaptı.

“İçişleri Bakanı Soylu bizler için dua etti”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun olayı duyduktan sonra kendileri ile görüşerek birlikte dua ettiklerini anlatan Akın, şunları söyledi:

“Parayı iade edeceğim zaman buradaki bir okulda müdür yardımcılığı olarak çalışmakta olan dayımın oğlunu aradım. ‘bu parayı bize yapılan ödemeden düşerek geri iade etmemiz gerekiyor' dedim. O da kaymakam beye iletmiş, o da şaşırmış. Bu durumu İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya anlatmış. Soylu da tabiki  'görüşelim' demiş, bizler de bunun üzerine Sayın Bakanımızın yanına gittik, o da bizimle görüştü, bize dua etti.”

Yorumlar (0)