Devlet Su İşleri’nden boğulmalara karşı kritik uyarı

Türkiye genelinde yaz mevsiminin iyiden iyiye kendini hissettirmeye başlamasıyla serinlemek amacıyla göletlere, barajlara ve sulama kanallarına girenlere karşı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden (DSİ) konuya ilişkin önemli uyarılar geldi.

GÜNDEM 01.05.2021, 14:51 04.05.2021, 00:33
Devlet Su İşleri’nden boğulmalara karşı kritik uyarı

Olası boğulmaların önüne geçilmek için bir açıklamada bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, vatandaşlardan uyarı levhalarının olduğu alanlarda can güvenlikleri için suya girmemelerini istedi. 

“Ailelere büyük görev düşüyor”

Özellikle çocuk boğulmalarının önüne geçilmesi konusunda ailelere önemli sorumluluklar düştüğünü kaydeden Kaya Yıldız, "Böyle olumsuz durumları bu yaz görmek ve yaşamak istemiyoruz. Çünkü bu vakaların yaşanması bizi üzüyor. DSİ olarak bizde gölet, sulama kanalı ve baraj gibi alanlarda üzerimize düşeni yaparak gerekli önlemlerimizi aldık. Sulama sezonu öncesi de gerek muhtarlara gerekse ilgili kuruluşlara boğulma durumlarına karşı SMS aracılığıyla bilgilendirme mesajlarımızı gönderdik” dedi.

"Vücut ısısı aniden düşüyor"

Gölet, sulama kanalı ve baraj gibi alanlara girilmesinin tehlikelerine dikkat çeken Yıldız, "Zemin yapıları engebeli olduğundan ani olarak su derinliği buralarda değişebiliyor. Özellikle bahsettiğimiz alanlarda su ısısı daha düşük olduğundan hipotermi yaşanabilmesi daha mümkün hale gelebiliyor. Ayrıca o durumlarda tatlı suyun kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olduğu da unutulmamalı" diye konuştu.

"Su hayatımızın temel kaynağı, canlarımız gitmesin"

Yaz mevsiminde havaların çok sıcak olması sebebiyle DSİ tarafından çeşitli önlemler alınmasına rağmen oluşabilecek tehlikelere karşı dikkatli olunmasını isteyen Yıldız, “Biz diyoruz ki su, hayatımızın temel kaynağı, hayatımıza sebep olmasın. Biz tehlikeli olan alanları çitle çevirip levhalar asıyoruz. Fakat çocuklarımız yine de buralara girerek hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Umarım bu mevsimi hiçbir boğulma haberi almadan geçiririz” dedi.

Yorumlar (0)