Devlet erkânı, Şentop öncülüğünde Anıtkabir’de

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop öncülüğündeki devlet erkânı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Anıtkabir’i ziyaret ederek çelenk sundu.

GÜNDEM 23.04.2022, 10:53 24.04.2022, 09:07
Devlet erkânı, Şentop öncülüğünde Anıtkabir’de

Türk milletinin milli bağımsızlığını simgeleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıl dönümü ve dünyadaki tek çocuk bayramı olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, tüm yurtta coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. 

Fuat Oktay ve Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı

Bu özel gün sebebiyle bir araya gelen devlet erkânı, Anıtkabir’e bir ziyarette bulunarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sundu. Anıtkabir ziyaretinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı. Mozoleye çelenk sunumu sonrası saygı duruşuna geçildi. Ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. 

Şentop, Anıtkabir özel defterini imzaladı

İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Anıtkabir özel defterini, günün anlam ve önemine dair duygularını yazarak imzaladı. 

“Türk milletine bu dört bir yanı cennet vatanı bıraktınız ve bu toprakları bizim daimi yurdumuz olarak tescil ettirdiniz”

Şentop tarafından kaleme alınan yazıda, “Aziz Atatürk, kuruluşuna liderlik yaptığınız ve ilk başkanlığını yürüttüğünüz Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 102’inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Milli mücadele sürecinin başkomutanı olarak, halkımızı eşsiz bir diriliş hedefi etrafında bir araya getirdiniz. Türk milletine bu dört bir yanı cennet vatanı bıraktınız ve bu toprakları bizim daimi yurdumuz olarak tescil ettirdiniz” ifadelerine yer verildi. 

“Tam bağımsızlıktan ve milli hâkimiyetimizden asla geri adım atmayacağız”

Şentop, yazısının devamında ise şu ifadelere yer verdi:
“Sizlerden ve eşsiz mücadelelerinizden aldığımız ilhamla, tam bağımsızlıktan ve milli hâkimiyetimizden asla geri adım atmayacağız. Bu inanç ve kararlılıkla ilerlemeyi sürdüreceğiz. Yaklaşık 100 yıl önce Türk milleti çok çetin sınavlardan geçti. Ancak, sizin öncülüğünüzde kurulmuş olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, halkımızdan aldığı sonsuz destek ile birlikte, kararlığını ve gücünü hâkim kılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, bu irade ve kararlılıkla vatandaşlarımız için çalışmaya ve hizmetlerini sürdürmeye devam etmektedir.”

Yorumlar (0)