Devlet erkanı tam kadro Anıtkabir’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar, komutanlar ve siyasi parti liderlerinden oluşan devlet erkanı 10 Kasım dolayısıyla Anıtkabir’deki Aslanlı Yol’dan yürüyerek Anıtkabir’e geldi. Resmi törenlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan anı defterini imzaladı.

GÜNDEM 10.11.2021, 09:37 11.11.2021, 09:26
Devlet erkanı tam kadro Anıtkabir’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in de bulunduğu devlet erkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 83'üncü ölüm yıldönümü nedeniyle yapılan törenlerde hazır bulundu.

Devlet erkanı tam kadro katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyette Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, siyasi parti liderleri, komuta kademesi, kurum ve kuruluş başkanları da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından tüm Türkiye'de saat 9’u 5 geçe 1 dakikalık saygı duruşuna geçti. O sırada gönderdeki Türk Bayrağı yarıya indirildi. Ardından İstiklal Marşı’nın okunmasına geçildi. Daha sonra tüm protokol Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Erdoğan: “Cumhuriyetimiz dünyanın parlayan yıldızı”

Anıtkabir Özel Defteri’ne bugünle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu satırları kaleme aldı:  “Aziz Atatürk, vefatınızın 83.sene-i devriyesinde bir kez daha rahmetle yad etmekteyiz. Sizin kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyetimizi, müstevlilerin emellerine dahil olmuş olan bedhahlara rağmen kalkındırmaya, büyütmeye, hem bulunduğu bölgenin hem de dünyanın parlayan yıldızı yapmaya devam ediyoruz. 

Güvenlik, sağlık, eğitim ve sanayi sektörleri başta olmak üzere her alanda elde ettiğimiz başarılarla 2023 hedeflerimize kararlılıkla ilerlemeye devam ediyoruz. Devletimizin bekasına, ülkemizin bütünlüğüne, necip milletimizin dirliğine ve birliğine, ayrıca kadim değerlerine kastedilmesine asla izin vermeyeceğiz. Ruhun şad olsun”

Resmi törenlerin sona ermesiyle Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.

Yorumlar (0)