Devlet erkanı Anıtkabir'de: "Saldırılar bizi güçlendiriyor!"

Devlet erkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97'nci yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'e gitti. Anıtkabir Özel Defteri'ne yazan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye yönelik hem dışarıdan hem içeriden gelen saldırıların mücadele azmine güç kazandırdığını ve Türk milletinin kararlılığını artırdığını ifade etti. 

GÜNDEM 29.10.2020, 11:52 29.10.2020, 12:16
Devlet erkanı Anıtkabir'de: "Saldırılar bizi güçlendiriyor!"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97'nci yıl dönümü dolayısıyla devlet erkanı, her sene olduğu gibi bu senede Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanında şu isimler yer aldı:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli,

İYİ Parti Genel Başkanı Genel Başkanı Meral Akşener,

Söz konusu isimlerin yanı sıra yüksek yargı üyeleri, Cumhurbaşkanlığı kabine mensupları, kuvvet komutanları ve siyasi partilerin temsilcileri de Anıtkabir'e gidenler arasında yer aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, ilk olarak Aslanlı Yol'dan geçti, ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine ulaştı.

Erdoğan, ay-yıldızlı çelengi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine bıraktı. Bunun üzerine saygı duruşunda bulunulduğu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu görüldü. Devlet erkanı daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne gitti.

Anıtkabir Özel Defteri'ne yazan Erdoğan, Cumhuriyet'in ilanının 97'nci yıl dönümüne kavuşmanın sevinci ile yeniden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda olunduğunu yazdı.

Erdoğan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı'nın bütün kahramanlarının ve aziz şehitlerin rahmetle anıldığını ve gazilere de şükranların iletildiğini ifade etti. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyet'i daha ileriye götürmek amacıyla ciddi bir şekilde çalışıldığını aktaran Erdoğan, Türkiye'nin günümüzde ekonomi, sağlık, savunma, dış politika, demokrasi ve hürriyet bakımından başarılara imza attığını kaydetti.

Erdoğan, Türkiye'ye yönelik hem dışarıdan hem içeriden gelen saldırıların mücadele azmine güç kazandırdığını ve Türk milletinin kararlılığını artırdığını ifade etti.

Türkiye'nin zaferlere imza atılan şanlı geçmişinden cesaret alındığını belirten Erdoğan, birlik ve beraberlik içerisinde ortak akıbete doğru yürümeye devam edileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)