Devlet Bahçeli, yeni yıl mesajında Kılıçdaroğlu'na yüklendi: "Haydut gibi..."

Yeni yıla saatler kala bir mesaj yayınlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açıklamasında cumhuriyetin 100'üncü senesine vurgu yaparken, 2022 yılında ekonomik normalleşmenin zemin bulmasını dilediğini ifade etti.

GÜNDEM 31.12.2021, 18:25 31.12.2021, 21:28
Devlet Bahçeli, yeni yıl mesajında Kılıçdaroğlu'na yüklendi: "Haydut gibi..."

Yeni yıla az bir süre kala MHP lideri Devlet Bahçeli, yeni yıl mesajını kamuoyuyla paylaştı.

“Türk milleti bu oyuna düşmez”

Cumhuriyetin 100'üncü yılına vurgu yapan Bahçeli, Türkiye'nin önünde durmak isteyenlerin daha önceki yıllarda olduğu gibi 2022'de de kaybedeceğini ifade etti.

“2022’de zilletin, dış destekle birlikte yeni oyunları ortaya çıkacak olsa bile Türk milleti, bu oyuna asla düşmeyecek, milli diriliş ve birlik ruhu ile ayağa kalkarak bağımsızlığına, ülkesine, vatanına ve bayrağına sahip çıkacaktır.” sözlerini kullanan Bahçeli, ekonomi konusunda da temennilerde bulundu ve şunları söyledi:

“Yeni yılda, bu Kovid salgınından kurtulmamız, ekonomik açıdan normalleşmenin taban bulması; güven, barış, istikrar ve huzurumuzun kökleşmesi, bölücülüğün ve terörün kökünün kazınması, Allah’tan en büyük dileğimdir. Bu ifadelerimle birlikte Türk-İslam aleminin, aziz milletimizin yeni senesini muhabbetle kutluyor; akıbetimizin hayır olmasını temenni ediyorum. Türkiye’nin hem kendi bölgesinde hem de tüm dünyada parlayan, güvenilir, güvenli ve istikrarlı, daha çok gelişmiş bir ülke olacağına da gönülden inanıyorum. Gelecek Türk milletinindir. Geleceğin en büyük gücü Türkiye Cumhuriyeti’dir."

“Yeni yılda da rahat durmayacaklar”

Bahçeli, Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan birtk "Aynı zamanda 2022 yılı, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünün son durağı, bir önceki etabıdır. 2021 yılında olduğu gibi, Türkiye’nin sorunlarından kurtulma, yükselme, kalkınma ve büyüme iradesini baltalama arzusunda olup, tetikte bekleyen çevreler 2022’de de kesinlikle rahat durmayacaklardır. Çünkü 2023 hedeflerimiz, dış ve iç ve çıkar gruplarını, meskenete ve melanete düşmüş siyasi tavırları bir taraftan tedirgin ederken diğer taraftan ise korkuya sevk etmektedir. Fakat korkunun sonu yoktur. Türk milletinin bu kutlu yolculuğunu önlemeye, ülkemize ayak bağı olmaya, yayından çıkan oku kırmaya hiçbir oluşumun ve hiç kimsenin, hiç kimsenin nefesi yetişmeyecektir. Karanlık kurgu muhipleri, kavga müellifleri 2021 yılında nasıl mağlup oldularsa, 2022 yılında da aynı akıbete mahkûm kalacaklardır.”

“2021’de terör kesif bir darbe vurulmuştur”

Bahçeli’nin açıklamalarının devamı şu şekilde:

“Cumhur İttifakı’nın varlığı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin muteber vasfı, Türkiye’nin stratejik ve milli gücü olmaya 2022 yılında da yine devam edecek, bunu hazmedemeyenler, bir defa daha hüsrana uğrayacaktır. Problemlerle perçinlenmiş ve sancılı bir seneyi geride bırakıp saygının, sağduyunun, sorumluluk ruhunun, kucaklaşma ve kaynaşma şuurunun hâkim olmasını beklediğimiz, dilediğimiz ve umduğumuz bir yılı karşılıyoruz. 2021’in bagajına dolmuş olan ağır yüklerin 2022’de, ufkumuzu perdelememesi iyi niyetli bir beklentimdir. Yeterli ve gerekli zihniyet demlenmesiyle yaygınlaşmasını dilediğim hoşgörü ve empatinin siyaset ve toplum yaşamımıza daha çok sirayet etmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir.”

Kılıçdaroğlu’na sert tepki

“Haydut gibi; Merkez Bankası’nın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve  TÜİK’in kapısına dayanarak yıkım siyasetini fiile geçirmeye girişen, sivil itaatsizlik damarının açılmasını hedefleyen zilletin, bölücülerle ve terör örgütleriyle yakınlığı, ittifakı artık tehdit seviyesindedir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin milli duruşunun ve millet sevdasının gereği olarak paylaştığı uyarıları ciddiye almadıklarını belirtenlerin ileri seviyede mensubiyet ve cibilliyet problemleri vardır. Kamu kurumlarının kapılarının önünde yitirdikleri haysiyet ruhsatını bulmak için tezgâh ve tertip içinde olanlara Türk milleti, en okkalı ve en kalıcı cevabı 2023’ün Haziran ayında verecektir. Türkiye’nin 2023 vizyonuna kast etmeye çalışanlar mağlup ve mahcup olacaklardır."

İBB’ye teftiş süreci: “Yetkili mercii ortadadır”

“Türkiye Cumhuriyeti’ne düşmanlık sergileyenlerin, hıyanetin faili olan kişilerin devletin imkanlarından istifadeye etmeleri, mazlumun, garibin, yetimin haklarını gasp etmeleri zillet siyasetinin eseridir. Kırmızı kategoride olan ve operasyonlar sonucunda etkisiz hale getirilen teröristlerin şehir uzantılarını belediyeye sokmak vebaldir, zulüm figüranlığıdır. Bu duruma sessiz kalanlar ve  onay verenler de zillettedir. İBB’nin tahkikat, tetkik ve teftişi için yetkili mercii ortadadır. İddiaların aslı yoksa bir problem yoktur. Ancak terör örgütleriyle bağlantıl kişiler, belediyede istihdam edilmişlerse hesabını sormak hukuk ve devlet itibarıdır.”

Yorumlar (0)