Devlet Bahçeli'den Alparslan Türkeş'i anma mesajı

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin kurucusu Alparslan Türkeş'in vefatının 24. yıl dönümü için yazılı bir mesaj paylaştı. Bahçeli, "Merhum Türkeş Bey, Türk siyaset ve devlet hayatına derin izler bırakmış, inanmış bir dava adamıdır." dedi.

GÜNDEM 03.04.2021, 22:35 05.04.2021, 09:33
Devlet Bahçeli'den Alparslan Türkeş'i anma mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 24. yılında rahmet ve hürmetle andıklarını kaydeden bir mesaj yayımladı.

"Üzüntü duyuyoruz"

COVID-19 salgınıyla mücadele çerçevesinde uygulanmakta olan sokağa çıkma sınırlaması sebebi ile Türkeş'e manevi görevlerini anıt mezarda gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Merhum Türkeş Bey, Türk siyaset ve devlet hayatına derin izler bırakmış, inanmış bir dava adamıdır. Fırtınalı senelerde, zorlu koşullarda, sıkıntılı zamanlarda ilkelerine ve ülkesine sahip çıkmış, fikri tutarlılığını ve duruşunu asla bozmamıştır. Dünyadaki tüm atılımlar, yüreği milleti için yanıp tutuşan, düşüncelerini samimi bir şekilde savunan, cefa çeken, sarsılmaz bir azme ve yüksek iradeye sahip seçkin kişilerin önderliğinde başlamış ve başarıya ulaştırılmıştır. Büyük davaların pek çoğu, öncelikle, bu seçkin kişilerin omuzlarında taşınmış ve ancak onların heyecanı ile yoğrulduktan sonra insanlığa ve tarihe bir yol çizebilmiştir.

"Davamızın en önemli isimlerinden"

Bu yönden bakıldığında, Türk milliyetçiliği ve Türklük ülküsü davasının günümüze kadar gelen şerefli tarihindeki en önemli isimlerden birisi de hiç şüphesiz merhum Türkeş Bey'dir. Türk milliyetçiliğinin mücadele ve çileyle geçen tarihinin en önemli kısmına yakından şahit olmuş, bahse konu sürecin yaklaşık olarak son elli senesine direkt müdahil olarak, varlığı ile bu mücadeleye ayrı bir anlam kazandırmıştır. Bu itibar sayesinde seksen yıllık ömrünün tüm yönleriyle tanınmasının, bugün onun anısı ve emanetleri ile yürüttüğümüz siyasi mücadelemize, hatta Türk politikasının anlam ve içeriğine ayrı bir güç, özel bir anlam katacağı düşüncesindeyim."

"Herkesin takdirini kazanmış bir partiyiz"

Merhum Türkeş'in iki önemli eseri olan Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin emin ellerde ve usta yüreklere teslim olduğuna vurgu yapan Bahçeli, "Hiçbir fesat/fitne yaklaşımın tarihi duruşumuza ve ülkülerimizin onuruna zarar vermesine müsaade edilmemektedir. MHP bugün itibarıyla halkın gönlünde taht kurmuş, zaman içinde daha da güçlenmiş, ülkemiz karşıtlarının dışında, herkesin takdirini kazanmıştır." sözlerini sarf etti.

"Millete hizmet yolundan sapmayacağız"

Bahçeli, partisinin istikbal için dirlik, istiklal için birlik iradesi ile millete hizmet yolundan kesinlikle sapmayacağına dair vurgu yaparak, "Her zamanki gibi Türk-İslam ülküsü, güvence olmaya devam edecektir. Milliyetçiler, ülke problemlerini aşmanın yolunun, kavgaları büyütmek, insanlarımızı birine düşürmek, ayrılıkları derinleştirmek gibi sakıncalı yollarla bulunamayacağını gayet iyi bilmektedir." dedi. 

"Tuzaklara gelmeyeceğiz"

Uzlaşma, dayanışma, yardımlaşma ve hoşgörü ile istikrar, huzur, refah ve güçlü bir Türkiye'nin kapısının sonuna kadar aralanacağını dile getiren Bahçeli, şu şekilde devam etti:

"Bize düşen görev, yıllar boyunca verilen emeklerle elde edilen siyasal kazanımlarımızı geriye döndürecek ve düşünsel mücadelemizin hızını yavaşlatacak olan tuzaklara dikkat etmek olmalıdır. Aramızdan ayrılışının 24'üncü yıldönümünde merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'e, tüm dava şehitlerimize, yaşamını yitiren değer ülküdaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, değerli hatıralarını büyük bir şükranla yad ediyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun."

Yorumlar (0)