Devlet Bahçeli, '3 hilal' dövmeli katil hakkında konuştu

Kadına şiddeti lanetleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, elinde 3 hilal dövmesi bulunan katil hakkında, "Varsa, arkasındaki provokatörler de deşifre edilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

GÜNDEM 07.03.2021, 22:12
Devlet Bahçeli, '3 hilal' dövmeli katil hakkında konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün evvelinde ülkemizin farklı noktalarında yaşanan cinayet ve şiddet olayları hakkında açıklama yaptı.

3 hilal dövmesi

Aydın'da 92 yaşındaki Hanım Pınarlı adlı kadını cinsel saldırıya maruz bıraktıktan sonra boğarak katleden 23 yaşındaki komşusu Aytu Çetin'in elinde görülen 3 hilal dövmesi, dikkatlerden kaçmamıştı. 

Bahçeli'den dövme ile ilgili açıklama

Devlet Bahçeli, gerçekleştirdiği açıklamasında, katilin elindeki dövme ile ilgili olarak, şu ifadeleri kullandı:

"En ağır cezayı almalıdır"

"Bir başka sarsıcı olay ise Aydın’da meydana gelmiştir. 92 yaşında olan bir kadına cinsel saldırıda bulunduktan hemen sonra boğarak öldüren katil, Nazilli’de bulunan bir otel odasında kıskıvrak yakalanmıştır. Bu korkunç cinayetin failinin en ağır cezaya mahkum edilmesi, insanlık onurunun da bir gereğidir.

Partimiz, gölgesiz, lekesiz ve şüphesiz ambleminin istismarına, adi bir suçlu üzerinden karalanmasına asla izin vermeyecektir. Katil en ağır cezayı almalı, eğer varsa, arkasındaki provokatörler de deşifre edilmelidir."

"Kan dondurucu"

Bahçeli, bahse konu diğer olaylar için, 'kan dondurucu' ifadelerine yer verdi.

Twitter üzerinden, "Günahsız ve suçsuz masum kadınları hedef almış hunhar saldırılar, insanlık değerlerini ve toplumsal huzuru da hedef almıştır." diyen Bahçeli, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:

"Samsun'daki olay bizi derinden yaralamıştır"

"Samsun’a bağlı Canik ilçesinde, yanında küçücük evladı olmasına karşın, boşandığı eski eşi tarafından sokak ortasında hiç gözünün yaşına bakmadan alçakça darbedilen hanım kardeşimiz, hepimizi derinden yaralamıştır. Bu caniye, yaptığı zalimliğin hesabı sonuna kadar sorulmalıdır."

Yorumlar (0)