DEVA Partisi: Ülke itibar kaybediyor, artık Türkiye'ye uğramazlar!

'Sosyal Medya Yasası' olarak adlandırılan düzenleme kapsamında, sosyal medya platformlarına Türkiye'de temsilcilerini atamadıkları için kesilen para cezasına DEVA Partisi'nden itiraz geldi.

GÜNDEM 06.11.2020, 18:00 06.11.2020, 18:18
DEVA Partisi: Ülke itibar kaybediyor, artık Türkiye'ye uğramazlar!

Türkiye'deki sosyal medya siteleri, Türkiye'de temsilcilik bulundurmayarak ödemeleri gereken milyar dolarlık vergileri bünyelerinde tutuyordu.

Geçtiğimiz haftalarda uygulamaya konulan sosyal medya düzenlemesi ile Twitter, YouTube, WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi sosyal ağ sağlayıcılarına, Türkiye'de uymaları gereken bazı zorunluluklar getirilmişti.

DEVA Partisi'nden itiraz geldi

Söz konusu yasanın duyurulmasıyla birlikte CHP de bu karara itiraz etmiti. CHP'den sonrada DEVA Partisi de kesilen cezalara itirazda bulundu.

DEVA Partisi, Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak yasal sürede temsilci atamasında bulunmayan Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Periscope, Tiktok gibi sosyal ağ servislerine 10’ar milyon lira ceza kesilmesini yorumladı.

"Ülke itibar kaybediyor"

"Sosyal ağ servislerinin kamuoyunda 'sosyal medya düzenlemesi' olarak adlandırılan kanunla getirilen temsilci atama süresi sona erdi. Böylece temsilci atamayan Facebook, Instagram, Twitter, TikTok ve YouTube dahil pek çok şirkete önce para cezasıyla başlayan, sonrasında reklam yasağı ile süren ve sonucunda erişim kısıtlamasına kadar uzanan bir süreç başladı. Söz konusu kanunla birlikte ne yazık ki özgürlük, para ve itibar kaybediyoruz."

"Türkiye'de internet özgür değil"

Bu kanun, geleneksel medyanın baskı altında olduğu ülkemizde tek nefes alanı olarak kalan sosyal medyayı da baskı altına almayı hedefliyor. Bu çabaların bedelini uluslararası kuruluşların gerçekleştirdiği raporlar açıkça gösteriyor. Türkiye artık dünyada interneti özgür olmayan bir ülkeler topluluğunda değerlendiriliyor. Maalesef Bangladeş, Kolombiya ve Zimbabwe gibi ülkelerin gerisinde konumlanıyoruz.

"Türkiye hasar aldı"

Sonuç olarak bu kanun, şimdilik Rusya merkezli VK platformu hariç, hiçbir büyük sosyal ağ platformunun temsilci atamamasına neden oldu. Bundan sonra çözüm yolları bulunsa veya bazı platformlar temsilci atasa bile ülkemizin itibarı bir kere hasar aldı."

Yorumlar (0)