DEVA Partili Metin Gürcan tutuklandı

DEVA Partisi kurucu üyelerinden Metin Gürcan, ‘askeri ve siyasi casusluk’ suçlarından tutuklanarak hapishaneye gönderildi.

GÜNDEM 30.11.2021, 00:07 01.12.2021, 09:11
DEVA Partili Metin Gürcan tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde emniyet güçleri tarafından fiziki ve teknik izlemeye alınan DEVA Partili Gürcan, İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra Ankara'ya getirilmişti. Emniyetteki ifadesinde askerlik geçmişini aktaran Gürcan, 2017 senesinden itibaren talep eden kurum ve kişilere, çeşitli ülkelere dair danışmanlık hizmeti sunduğunu kaydetti. Sunduğu danışmanlık hizmeti çerçevesindeki bilgilerin kamunun erişimine açık olduğunu dile getiren Gürcan, casusluk eyleminde ve gizli belgelerin paylaşımında bulunmadığını ileri sürdü.

Tutuklandı

 Başkent Ankara’daki diplomatlarla da düzenli bir şekilde görüştüğünü belirten Gürcan, kendilerine bazı analizler sunduğunu ve buna karşılık para aldığını kaydetti. Emniyette verdiği ifadesinin akabinde Gürcan, Ankara Adliyesi’ne nakledildi. Savcılıkça tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne getirilen Gürcan, ‘askeri ve siyasi casusluk’ suçlarından tutuklandı.

Yorumlar (0)