Dev uçak 12 parçaya bölündü, yurt dışına satıldı

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 23 senedir kullanılmayan Airbus A-300 yolcu uçağı, eğitim cihazı olarak kullanılmak amacıyla yurt dışına satıldı. Uçak, 12 parçaya ayrılarak 9 Tır ile birlikte E-5 Karayolundan Avcılar Ambarlı Limanı’na sevk edildi.  

GÜNDEM 19.01.2022, 12:19 20.01.2022, 12:34
Dev uçak 12 parçaya bölündü, yurt dışına satıldı

Uzun yıllar havacılık alanında faaliyet göstermesinin ardından kullanılmayan ve İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 23 senedir atıl bekleyen Airbus A-300 yolcu uçağı, eğitim aracı olarak kullanılmak amacıyla yurt dışına satıldı.

 

Uçak 12 parçaya bölündü

Satılan uçak, Atatürk Havalimanı’nda 12 parçaya ayrıldı. Bölünen uçağın parçalar, 9 ayrı TIR’a yüklenirken, alınan tedbirler eşliğinde gece saatlerinde yurt dışına gönderileceği Avcılar Ambarlı Limanı’na taşındı. Gemiye sevk edilecek olan uçak, Ortadoğu ülkesine gidecek. Uçuş eğitimi aracına dönüştürülecek uçağın taşınması esnasında güvenlik amaçlı olarak Tırlara polis ekipleri eşlik etti. 

“Endüstriye kazandırıyoruz"

Uçağın satılması ve taşınması işlemlerini gerçekleştiren şirket yetkilisi Emre Özkul, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Airbus A300, 2001’e kadar bir Türk şirketinde uçuyor. O günden beri uçuş ömrünü tamamlamış ve hurdaya dönmüş bir şekilde Atatürk Havalimanı’nda atıl bekliyordu. Bu hurda uçağı, eğitim aracı ve savunma sanayii projesi olarak endüstriye kazandırıyoruz. 12 parçaya ayrılmış bir şekilde zor şartlarda gemiye yüklenmeye ve ihraç olmaya gidiyor. Bir Ortadoğu ülkesinde havacılık eğitimi için kullanılacak” sözlerini kullandı. 

Yorumlar (0)