Destici'yle ittifak bozuluyor mu?

Büyük Birlik Partisi Başkanı Destici 40+1'e sitem etti.

GÜNDEM 02.10.2019, 16:17 02.10.2019, 16:33
Destici'yle ittifak bozuluyor mu?

Cumhur İttifakı'nın "üvey evlat muamelesi" gören ortağı Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici'nin eski AK Parti Bakanı Faruk Çelik'in  Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında "50+1 milleti yorar...Yüzde 40 ve üzeri alan seçilsin." açıklamasına karşı çıktığı haberleri basında yer aldı.

Destici bu öneri uygulamaya geçirilirse sistemin ciddiyetini ve özelliğini kaybedeceğini ve sulandırılmış olacağını kaydetti.

"40 olmadı hadi bu sefer de 30'a mı düşürelim diyeceğiz?" eleştirisinde bulunan Destici bu tartışmayı doğru bulmadığı ve gayrıciddi bulduğu yönünde açıklama yaptı. 

Yerel Seçimlerde ne olmuştu?

Yerel seçimlerde 30 büyükşehir belediyesinde, belediye başkan adayı çıkarmamaya karar vererek Cumhur İttifakı adaylarını destekleyen BBP, ilçelerde ise ilçe belediye başkan adayı ve ilçe belediye meclis üyesi adayı çıkartarak Sivas'ta 5 ilçe 5 belde kazanmıştı. Yerel seçimlere giden süreçte parti İstanbul İl Başkanı Yaşar Sayan İstanbul ve Ankara'da ilçe verilmemesi üzerine BBP'nin Cumhur ittifakının üvey evladı muamelesi gördüğünü söylemişti.

İttifakın diğer üyeleri olan AK Parti ve MHP'den henüz cevap gelmedi.

Yorumlar (0)