Derya Yanık'tan LGBT mitingi açıklaması: "Nefret söylemi kabul edilemez"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul’da "LGBTİ karşıtlığı" için gerçekleşen eylem için "Nefret söylemini yanlış buluyorum" sözlerini kullandı.

GÜNDEM 23.09.2022, 11:44 24.09.2022, 08:47
Derya Yanık'tan LGBT mitingi açıklaması: "Nefret söylemi kabul edilemez"

Geçtiğimiz hafta İstanbul'un Fatih ilçesindeki Saraçhane Parkı'nda, LGBT karşıtı Büyük Aile Buluşması gerçekleştirildi.

Yanık: "Devletin insan haklarını koruma yükümlülüğü var"

Toplumu ve çocuklarını eşcinsellik baskısından koruma gerekçesiyle organize edilen yürüyüşe, sivil toplum örgütlerinden de destek geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "LGBTİ karşıtlığı" için İstanbul'da yapılan eylemi değerlendiren Yanık, "Herkesin bir değerler sistemi vardır. Bu sistem kapsamında eleştirebilme özgürlüğünüz vardır." sözlerini kullandı. Bakan Yanık, "Doğal olarak hükümetimizin de değerleri var. Eşcinselliği normalleştirmek veya normal görmek gibi bir lüksümüz yok. Devletin temel insan haklarını teslim etme ve koruma yükümlülüğü bulunuyor." açıklamasını yaptı.

"Nefret söylemini yanlış buluyoruz"

"Her grubun protesto hakkı vardır." sözleriyle açıklamasına devam eden Derya Yanık, "Nefret söylemini yanlış buluyorum. Ben bir hukukçuyum ve işimin büyük bölümü insan hakları konusunda geçti. Kime karşı olursa olsun nefret söylemini yanlış buluyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Sosyal medya kışkırtıcı olarak kullanılıyor"

Hürriyet gazetesine konuşan Yanık "Sosyal medya çok kışkırtıcı bir yer olarak kullanılıyor. Bu problemlerin orada kanırtılması yanlış. Devletin hiçbir vatandaşından vazgeçme hakkı ve lüksü yoktur. Otoriteler, cinsiyet meselesinin biyolojik bir patoloji değil, psikolojik olduğuna vurgu yapar. 3 yaşına kadar cinsel kimlik ortaya çıkmaya başlar, 5 yaşında kesinleşir. Anne baba modelinde problem var ise patoloji gelişiyor. Bu sebeple erken çocukluk dönemi anne-baba rol modelinde çalışma yapıyoruz. Bazıları ‘Çocuğu anne yetiştirir’ diyor. Ancak anne baba birlikte çocuğu yetiştirir. Aileyi korumak, ilk başta ailenin kendisinin yapması gereken bir şey." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)