'Dersim' kararına soruşturma!

İçişleri Bakanlığı, Belediye Meclisi tarafından verilen Tunceli isminin 'Dersim' olarak değiştirilmesi kararıyla ilgili soruşturma başlatarak müfettiş görevlendirdi.

GÜNDEM 31.05.2019, 14:39 21.04.2022, 23:37

İçişleri Bakanlığı, Belediye Meclisi tarafından verilen Tunceli isminin 'Dersim' olarak değiştirilmesi kararıyla ilgili soruşturma başlatılarak müfettiş görevlendirildi.

Tunceli Belediye Meclisi, belediye girişindeki ‘Tunceli’ isminin yazılı olduğu tabelanın ‘Dersim’ diye değiştirilmesi yönünde karar almıştı.

Kararda şu ifadelere yer verilmişti:

"Kentimizin kültürü, tarihi ve inanç biçimini yaşatmak adına belediyemiz hizmet binasında bulunan tabelada yazılı 'Tunceli' ibaresinin değiştirilerek yerine 'Dersim' ibaresinin yazılması oy çokluğuyla kabul edildi.

BAHÇELİ’DEN SERT TEPKİ GELMİŞTİ

Göreve geldikten sonra 'Dersim Belediyesi' adındaki Twitter hesabını kullanan TKP'li Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'na en sert tepki MHP lideri Devlet Bahçeli'den gelmişti.

Bahçeli, "İlgili karar yok hükmündedir, ayaklarımızın altındadır, gereği de mutlaka yapılmalıdır. Türkiye’de resmi olarak Dersim ismiyle anılan bir vilayet yoktur, olamayacaktır." açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)