Dernekte kumar oynayanlara 50 bin TL ceza kesildi

İstanbul'da bir derneğe baskın yapan polis ekipleri dernekte kumar oynayan kişilere toplamda 50 bin TL para cezası kesti. Öte yandan dernekte faaliyete kapatıldı.

GÜNDEM 21.09.2020, 22:45 22.09.2020, 16:37
Dernekte kumar oynayanlara 50 bin TL ceza kesildi

İstanbul Küçükçekmece Gültepe mahallesinde faaliyet gösteren bir dernekte kumar oynatıldığının ihbarını alan emniyet birimleri konuya ilişkin çalışma başlattı.

Adres takibe alındı

Ekipler tarafından, derneğin bulunduğu caddeye gelindiğinde binanın önündeki bir kişinin polisi görmesinin ardından telsizle bilgi aktardığı tespit edildi.

23 kişiye 50 bin TL para cezası kesildi

Telsiz ile kumar oynayan derneğe bilgi ulaştıran Sabahattin B. adındaki kişi yakalanırken, lokale baskın yapan polis, içerideki kumar masaları, pullar, para sayma makinası ve izleme bilgisayarını tespit etti.

Söz konusu tüm malzemelere el koyulurken dernekte bulunan 23 kişiye ise "Kumar oynamak" ve Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince toplamda 50 bin 905 lira para cezası kesildi.

Dernek faaliyete kapatıldı

Derneğin odalarının sandalye ve masa koyularak kumarhaneye çevrildiği görülürken dernek yöneticileri hakkında ise işlem yapıldı. Dernek Küçükçekmece İlçe Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi.

Yorumlar (0)