Dereden zehir akıyor! Önlem alınmazsa işler çığrından çıkabilir!

Bursa’da akan kirli derelere dikkat çeken çevreciler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden tedbir alınmasını isterken, uzun süredir bu konunun ihmal edildiğini belirtti.

GÜNDEM 25.03.2021, 13:18 26.03.2021, 09:30
Dereden zehir akıyor! Önlem alınmazsa işler çığrından çıkabilir!

Bursa’da etrafı sanayi bölgeleriyle çevrili olan derelerden kapkara su akmaya başladı. Çevredeki fabrikaların arıtmadan dereye bıraktığı sular, çevrede yaşan hayvanların yaşamını da tehlikeye atıyor.

Verimli ovalarıyla meşhur Bursa’nın ovalarına akan bu pis sularla, çiftçiler tarla ve bahçelerini sulamaya çalışıyor.

DOĞADER’den çağrı var!

Bursa’da akan kirli derelere dikkat çeken Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER), yetkililere seslenerek acil müdahalede bulunması gerektiğini belirtti.

Acil eylem planlarının yapılması gerektiğini ifade eden DOĞADER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir, “Dünyada her gün 30 bin insan kirli sudan dolayı ölüyor” diye konuştu.

‘Artık lütfen harekete geçin’

Başta Bursa olmak üzere küresel ısınmadan dolayı yağış alamadığını ve barajlardaki doluluk oranının günden güne düştüğünü ifade eden Demir, “Nilüfer çayı Bursa’ya hayat veriyor. Uludağ’dan çıkan su 200 kilometre sonra Marmara Denizi’ne dökülüyor” dedi.

Uludağ’dan temiz çıkan suyun kimyasal bir atık haline geldiğine işaret eden Demir, “Dünya Su Gününde, artık lütfen harekete geçin” açıklamasında bulundu.
 

Yorumlar (0)