Depremzedelere sevindirici haber: Konutlar teslim aşamasında

24 Ocak 2020’de gerçekleşen deprem sonrası evleri hasar gören Malatya’daki depremzedeler için hazırlanan konutların teslim aşamasına geldiği belirtildi.

GÜNDEM 23.03.2021, 15:53 24.03.2021, 09:39
Depremzedelere sevindirici haber: Konutlar teslim aşamasında

24 Ocak 2020’de, Elazığ Sivrice'de meydana gelen deprem sonrası Malatya’da da birçok konut hasar görmüş ve depremzedeler için konut yapılmaya başlanmıştı. 

1999 konutun 678'i hazır

24 Ocak 2020'de Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve Malatya, bu depremden en çok etkilenen illerin başında gelmişti. Deprem sebebiyle evleri hasar gören vatandaşlar için yapımına başlanan 1994 konutun 678’inin sahiplerine kısa bir süre içinde teslim edileceği belirtiliyor.

Malatya genelinde 5 bin civarı TOKİ konutu yapılırken, Battalgazi ilçesinde ise bu sayının 1999 olduğu belirtildi. Teslim aşamasına gelen konutların bulunduğu bölgede, alt yapı ve üst yapı kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Şiddetli depremlere dayanıklı

Malatya’da inşa edilen konutların, zeminin sağlamlığı sebebiyle şiddetli depremlere karşı da dayanıklı olduğu ifade edildi.

Yapımı tamamlanmış olan evlerden 678’i teslim aşamasına gelmişken 10 gün gibi bir süre içinde kura çekimiyle sahiplerine verileceği belirtildi.  

AK Parti'nin Malatya milletvekili Hakan Kahtalı da konuyla ilgili açıklama yaptı. Verilen sözlerin yerine getirildiğini belirterek hak sahiplerine evlerinin kısa süre içinde teslim edileceğini dile getirdi.

Malatya’da 5 bin yeni konut yapımı

Elazığ Sivrice’deki depremden etkilenen Malatya’nın Pütürge, Kale, Doğanyol, Yeşilyurt ve Battalgazi gibi ilçelerde 5 binden fazla konutun inşa edildiğine dikkat çeken Hakan Kahtalı, depremzedelere bu konutların teslimi konusunda kolaylıklar sağlandığını ifade etti.



Yorumlar (0)