Depremzedeler nerede oy kullanacak? İşte adres beyanı için son tarih!

Deprem nedeniyle yaşadığı ilden veya ilçeden ayrılan depremzedelerin 14 Mayıs'taki oy verme işlemlerine dair açıklama yapıldı. Depremzedelerin, taşındıkları yerde oy kullanabilmek için yeni adres beyanında bulunabileceği kaydedildi. Adres beyanı işlemleri için son tarih açıklandı.

GÜNDEM 11.03.2023, 11:33 12.03.2023, 11:23 Hakan Öksüz
Depremzedeler nerede oy kullanacak? İşte adres beyanı için son tarih!

Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçiminin 14 Mayıs'ta gerçekleşeceği kesinleşti. Erdoğan'ın seçim gününe ilişkin imzasının ardından, yıkıma uğrayan bölgeden başka illere taşınan depremzedelerin durumu merak edildi. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, duruma açıklık getirdi.

Son gün 17 Mart

Depremzede seçmenlerin 14 Mayıs'taki seçimlerde oy hakkını kullanabilmeleri için yapmaları gereken işlemler açıklandı. Farklı il ya da ilçelere taşınan depremzedelerin, 17 Mart saat 23.59'a kadar yeni adres beyanı yapabileceği kaydedildi. 

İşlemler nereden gerçekleştirilecek?

İşlemlerin nüfus müdürlükleri, nüfusmatikler ve e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceği belirtildi. 18 Mart tarihinden sonraki adres beyanı işlemlerinin, sadece ilçe seçim kurullarının kararıyla yapılabileceği ifade edildi. 

Yorumlar (0)