Depremzede seçmeni hedef alanlara soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik hakaret içerikli paylaşım yapan hesaplarla ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

GÜNDEM 15.05.2023, 15:50 16.05.2023, 13:49 Şeyda Gül
Depremzede seçmeni hedef alanlara soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı. 14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili provokotif paylaşımlarda bulunan hesaplar mercek altına alındı. Seçim sonuçları ile deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik kamuoyunda gerçek dışı, yanıltıcı ve yanlış algı oluşturacak nitelikte kamu düzenini ve barışını bozmaya yönelik gerçeğe aykırı bilgileri yayan hesaplara ilişkin yapılan başsavcılık açıklamasında, “Provokatif paylaşımlar yapan sosyal medya hesapları hakkında resen soruşturma başlatıldı” denildi.

Aralarında Zeynep Beşerler de var

Başsavcılığın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğünün bu tür paylaşımlar yapan sosyal medya hesaplarına yönelik tespit çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda provokatif paylaşımlar yapanlar arasında oyuncu Zeynep Beşerler'in de olduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)