Depremin yüzeydeki izi

'Yüzyılın felaketi' olarak adlandırılan depremler neticesinde, Hatay'a bağlı Hassa ilçesinde yer alan yollar, ormanlık bölgeler ve tarım arazilerinde meydana gelen çökmeler ile yüzey kırıkları afetin şiddetini yansıtıyor.

GÜNDEM 27.03.2023, 18:58
Depremin yüzeydeki izi

Kahramanmaraş merkezli 7,6 ve 7,7 şiddetindeki depremler, Hassa'ya bağlı Tepebaşı, Hacılar ve Söğüt mahallelerinde de can kayıplarına yol açtı. 

Mahallelerde yıkıntı kaldırma faaliyetleri devam ederken yollar, ormanlık bölgeler ve tarım arazilerinde görülebilen çökmeler ve yüzey kırıkları, depremlerin şiddetini gözler önüne seriyor.



"Kayayı ya da bazalt taşını dinlemedi"

Söğüt Mahallesi Muhtarı Mehmet Bulut, basın mensuplarına, bölgedeki ormanlar ile üzüm bağlarında 15 metre derinliğe ulaşan kırıklar olduğunu, depremin yollara da büyük zarar verdiğini dile getirdi.

Yüzey kırığının olduğu bölgelerde bir ila üç metre kadar kot farkı oluştuğunu aktaran Bulut, şöyle devam etti:

"Arazilerimizin içinde bazı yerlerde obruk gibi oyuklar meydana geldi. Tarlalarımızın yapılarının bozulmasına yol açtı. İki mahallede (Hacılar ve Söğüt mahalleleri) yıkım ve can kaybı çok oldu. Aslında bu bölgede etüt faaliyeti yapılmıştı. 8 ila 10 metreden sonra komple bazalt taşı, kaya. Böyle olduğu halde niçin bu denli etkilendi anlayamadık. Depremin şiddeti kayayı ya da bazalt taşını dinlemedi."

Yorumlar (0)